Attracties

Attracties

In de omgeving van Kustpark Strand Westende

Diverse activiteiten in de omgeving van Kustpark Strand Westende:


Natuurreservaat het Zwin
Het Zwin is een uniek natuurreservaat en het belangrijkste slikken- en schorrengebied van België. Het is tevens een overwinterplaats voor vogels uit het hoge noorden. Tevens is dit natuurreservaat toegankelijk voor mindervaliden.

Raversyde
De Atlantikwall is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met vele bunkers, ondergrondse gangen en observatieposten van de Tweede Wereldoorlog.

De Vlindertuin
In deze prachtige sprookjestuin kun je rustig genieten van honderden bontgekleurde vlinders. 

In Flanders Fields
In Flanders Fields is een interactief museum over de Eerste Wereldoorlog. Met informatie over het leven aan en achter het front. 

Koning Albert Monument
Het Koning Albert Monument is een gedenkteken uit 1938. Twintig zuilen dragen een ringbalk van 100 m omtrek met wandelgang en oriëntatietafels. 

Dronkenput
Eind 19e eeuw is er een grote betonnen waterbak gebouwd op onstabiele grond. Mede door de druk van het grondwater zakte de put scheef. Men heeft hier een eigenaardig gevoel van evenwichtsverlies. 

IJzertoren
Dit is een Vlaams Memoriaal in een Europees en mondiaal vredesdomein.

Dodengang
Allereerst was deze gang een naderingsgang in de Eerste Wereldoorlog. Deze werd versterkt en groeide uit tot een gevechtsloopgraaf met daarop een ruiterschans. Dit met een nieuw museum.

Duits Militair Kerkhof
Op deze militaire begraafplaats staat het wereldberoemde beeldhouwwerk “Treurend Ouderpaar” van Käth Kolwitz.