Twijfel je over een vakantie in de Ardennen of zoek je een leuke camping in de Ardennen? Na het lezen van deze pagina kun ben je een ware 'Ardennen expert'! De Ardennen vormen een schitterend bosrijk laaggebergte in oostelijk België, Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het gebergte werd 390 tot 300 miljoen jaar geleden gevormd. De Ardennen is volgens velen een van de mooiste gebieden van België. De regio kenmerkt zich door het grillige maar prachtige landschap met veel wild, groen en rivieren. Kamperen kan uitstekend op een van onze campings in de Ardennen.

Het klimaat van de Belgische Ardennen

Ondanks de inlandse ligging van de Ardennen, is het klimaat gematigd maritiem. Dankzij de warme Golfstroom is het klimaat in de Ardennen gedurende het gehele jaar zacht. In de zomermaanden is het er warm zonder echt heet te worden en in de winter is het er koel maar zelden echt koud. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden ligt net iets boven de twintig graden Celsius. In de wintermaanden ligt dit net iets boven het vriespunt. Voor meer informatie over het klimaat kun je terecht op Klimaatinfo.nl

 Belgische Ardennen

Bekende plaatsen in de omgeving

In de Ardennen kun je vele mooie pittoreske plaatsen bezoeken. We hebben de meest bijzondere voor je op een rijtje gezet: Bastenaken (Bastogne), Baileux, Bertrix, Bouillon, Chimay, Couvin, Daverdisse, Gedinne, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Libramont-Chevigny, Malmedy, Neufchâteau, Ovifat, Remouchamps, Saint-Hubert, Sankt Vith, Spa, Stavelot, Trois-Ponts en Verviers.

Leuke attracties en trekpleisters in de Belgische Ardennen


Campings in de Belgische Ardennen met een hoge waardering

De BestCamp campings in de Belgische Ardennen hebben een hoge waardering door zowel gasten als toeristische organisaties. De Ardennen campings in de Belgische Ardennen zijn door de ANWB en de ADAC erkend met een aantal sterren variërend van vier tot vier en een halve ster. Dit betekent dat ze zich mogen scharen tussen de ANWB Topcampings. Met een uitgebreid aanbod aan verblijfsmogelijkheden kun je een kampeerplaats huren, een tent huren of bijvoorbeeld een stacaravan huren. Kamperen in België kan dus uitstekend op onze campings in de Ardennen!

Belgische Ardennen

Luxe kamperen in de Belgische Ardennen en de Gaume streek

Kamperen in de Gaume streek  van de Belgische Ardennen betekent genieten midden in de natuur. De omgeving leent zich perfect voor het ondernemen van diverse sportactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken en kanoën. Tevens kun je prachtige historische steden met diverse attracties bezoeken, heerlijk bourgondisch eten en natuurlijk genieten van Belgische bieren. Extra bonus: in de winter bieden de restaurants smaakvolle wildgerechten en seizoensgebonden bieren aan. Als je geluk hebt valt er misschien zelfs een magisch wit laagje over het Ardense bos of sta je zomaar oog in oog met een prachtig edelhert! De pittoreske Belgische dorpjes in de omgeving  zijn in deze tijd van het jaar mooi verlicht en voelen daardoor extra sfeervol. De top Ardennen Bestcamp campings met eersteklas voorzieningen dienen ook in deze periode als een heerlijke uitvalsbasis. Geniet  van een goede service,  een schoon en modern sanitair en luxe accommodaties. 

Kindvriendelijke campings en vermaak voor het hele gezin

Op de BestCamp Ardennen campings is er tijdens schoolvakanties uitgebreide recreatie voor jong en oud onder leiding van een professioneel recreatieteam. Alle campings zijn kindvriendelijk opgezet en ingericht waardoor je de campings met recht ook kindercampings mag noemen. Ook honden zijn welkom op de kampeerplaatsen en in bepaalde accommodaties waardoor het hele gezin kan genieten van de vakantie. De enthousiaste teams op de Belgische Ardennen campings ontvangen je graag als gast voor een top vakantie in de Belgische Ardennen en in de Gaume streek. Bekijk hier alle kindercampings in België.

Bekijk andere BestCamp Ardennen campings in België

git st

Activiteiten in de regio

Bereikbaar binnen 20 min.

Alle campings in de Belgische Ardennen

Totaal 2 campings
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star

Ardennen Camping Bertrix

BelgiëBelgische Ardennen

Ardennen Camping Bertrix is een prachtige camping in de Belgische Ardennen gelegen op één van de mooiste plekken in de natuur. De camping is rijk aan activiteiten voor klein en groot. In de buurt van deze viersterren ANWB-camping vind je prachtige historische steden zoals Bouillon en Bastogne.

Bekijk camping
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star

Camping Petite Suisse

BelgiëBelgische Ardennen

Camping Petite Suisse is een echte Belgische Ardennen Panorama camping in de provincie Luxemburg / Luxembourg en bevindt zich op een hoogte van 500 meter. Vanaf de terrassen van de camping in de Ardennen heeft u een schitterend uitzicht over het dal, de velden en de bossen. De ligging tegen een zuidhelling maakt de camping bovendien tot een paradijs voor de zonaanbidders.

Bekijk camping
Topcampings in Belgische Ardennen

Ontdek meer

Van alle regio's van BestCamp