Klimmen

Klimmen

Op en in de omgeving van Ardennen Camping Bertrix

Abseilen, klettersteig, Himalayabrug, tokkelen; allemaal sportieve activiteiten die onder de noemer klimmen in de Ardennen vallen.


En stuk voor stuk sportieve activiteiten waarbij je met behulp van touwen de hellingen van de Ardennen op één of andere wijze bedwingt. Alle onderdelen vereisen durf, moed, doorzettings- en uithoudingsvermogen. Ga de uitdaging aan in de steengroeve in Ny, ook wel bekend als de Bizon Rock. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs van Cap Nature, de buitensport organisatie op Ardennen Camping Bertrix, verleg je je grenzen en ervaar je het adventure gevoel in de Ardennen!

Hellingen beklimmen, abseilen en tokkelbaan
Op het eerste gezicht lijkt het beklimmen van een steile helling misschien een onmogelijke opgave. Maar met wat informatie over klimtechnieken van de ervaren instructeurs is het wel degelijk mogelijk om via grillige rotspartijen de top te bereiken. Gezekerd met een life-line aan de wand omhoog. Of andersom; eerst genieten van het prachtige uitzicht om vervolgens voorzichtig stapje voor stapje af te dalen: abseilen. Als klap op de vuurpijl suis je ook nog van de spectaculaire tokkelbaan.

Touwbruggen
Tussen de bomen en langs de rotsen is een afwisselend parcours uitgezet met touwladders, schommels en touwbruggen. De uitdaging is het eindpunt te halen zonder te vallen!