Buitensport Bertrix

Buitensport Bertrix

Op en om Ardennen Camping Bertrix

Vanuit Ardennen Camping Bertrix kunt u naast wandelen, mountainbiken, kanoën en klimmen tal van andere outdooractiviteiten en buitensporten ondernemen in de Belgische Ardennen.


Alle buitensporten maken onderdeel uit van het activiteitenprogramma dat in de meeste schoolvakanties wordt georganiseerd op de camping.

In deze vakanties kun je bij de receptie van het professionele buitensportteam van Cap Nature dat op de camping aanwezig is terecht voor informatie en reserveringen. Buiten de schoolvakanties kun je reservering regelen via de algemene receptie van Ardennen Camping Bertrix. Maak een keuze uit de outdoor activiteiten en leef je uit in de Belgische Ardennen!

Survival in het bos bij de camping
Ardennen Camping Bertrix beschikt in het bos dat bij de camping hoort over een eigen Ranger Piste. Een heus survival parcours op de camping dus! In dit klimbos kunnen niet alleen kinderen maar ook volwassenen klimmen en klauteren in bomen, touwnetten, loopbruggen en nog veel meer. Stevige schoenen aan en klimmen maar!

Vissen in de Belgische Ardennen
Veel mensen komen ook naar de Belgische Ardennen om te vissen. Genietend van de rust en de ruimte in de natuur gooi je als visser je hengeltje uit. Er is wel duidelijke en stricte regelgeving voor het vissen in België. Zo dien je in het bezit te zijn van een visvergunning. Er zijn twee soorten vergunningen: voor het vissen vanaf de oever ( kosten + € 13,-) en voor het vissen vanaf een bootje, een steiger of met de voeten in het water heeft u een wat duurdere vergunning nodig (kosten + € 40,-). De visvergunningen zijn te koop via internet http://www.maisondelapeche.be of bij de postkantoren van het Waalse gewest.

Wandelen in de Ardennen
Ga wandelend op pad in de omgeving van de camping. Op de receptie zijn wandelroutes te verkrijgen en in het hoogseizoen worden er door de wandelvrienden van de camping wandeltochten georganiseerd. Ontdek de mooiste plekken in de natuur!

Paintballen in het bos van de camping
In het bos dat bij Ardennen Camping Bertrix hoort, kun je paintball spelen. Voor deze buitensport hoef je dus niet de camping af. Je doet beschermende kleding aan, krijgt een korte uitleg en aanvallen maar! Paintball vraagt om teamwork, schutterskunst én slim spel! Als de strijd heel heftig is en meer munitie nodig is, dan kunnen extra balletjes bijgekocht worden.

Speleologie in de Belgische Ardennen
Ook onder de grond valt genoeg te ontdekken in de Belgische Ardennen! Kruip, klauter, klim en wandel door het ondergrondse gangenstelsel in het aardedonker. De hoofdlamp zorgt voor de enige verlichting, de kleding wordt vies maar het is een onvergetelijke belevenis. De grotten liggen op zo’n  45 - 60 minuten rijden van de camping, maar ook de tocht erheen door de Belgische Ardennen is zeker de moeite waard!

Vliegen over de Belgische Ardennen
Vliegen over de Belgische Ardennen is een unieke belevenis. Vanuit Herbeumont ga je de lucht in, in een klein vierpersoons (incl. piloot) vliegtuigje. Ervaar de schoonheid van de Belgische Ardennen vanuit de lucht en bewonder de bossen, historische stadjes, de Valei van de Maas en de Semois. www.air-beumont.be.