Bezoek het Historische Bouillon

Bezoek het Historische Bouillon

De naam Bouillon zal bij velen een belletje doen rinkelen. Deze stad in de Belgische Provincie Luxemburg is onder andere bekend van Godfried van Bouillon, hertog van Neder-Lotharingen. Maar wist je dat Bouillon een heleboel mooie en leuke bezienswaardigheden heeft?


Het kasteel van Godfried van Bouillon

Om te beginnen met de hertog: het kasteel van Godfried van Bouillon neemt nog een prominente plek in in het stadje. De burcht, die gebouwd is omstreeks de 8e eeuw (wat men denkt) heeft tot 1830 dienst gedaan als  militair gebouw. Tegenwoordig kun je het kasteel zelf ontdekken en genieten van een roofvogelshow. Een leuk dagje uit dus!

The giant's tomb

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, ligt hier geen reus begraven. Wat het wel is, is een prachtig uitkijkpunt waarvan je uitkijkt over een glooiing in het landschap waar aan de vorm te zien een reus zou moeten liggen. Het fabeltje is leuk, maar het uitzicht. is fantastisch.

Abbaye  Clairefontaine

Als je even tot rust wil komen is abbaye Clairefontaine de perfecte plek om naartoe te gaan. De abdij is toegankelijk voor publiek waardoor het soms wat drukker kan zijn, maar herbergt ook ruimtes waar men voor rust en stilte komt. De ideale plek om je even terug te trekken of om wat te leren over het kloosterlijke leven. 

Bouillon Wildlife Park

De naam verraad het al een beetje, maar het Bouillon Wildlife Park is een dierentuin. Dit middelgrote park  herbergt tientallen verschillende diersoorten, en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. En naast de dierentuin zit ook nog een hele leuke speeltuin. Zo kun je tussendoor ook nog even een momentje voor jezelf pakken terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Wat wil je nog meer?

Zoals je ziet is er genoeg te doen in Bouillon. Teveel voor een dag zelfs. Combineer daarom je bezoek aan deze Belgische stad met een verblijf op de prachtige Camping Bertrix. Zo weet je zeker dat je tripje naar Bouillon de moeite waard zal zijn!

Zoek & Boek - combineer een bezoek aan Bouillon met een verblijf op Ardennen Camping Bertrix