Attracties

Attracties

In de omgeving van Ardennen Camping Bertrix

Naast een mooie natuur en gezellige plaatsen zijn er ook tal van bezienswaardigheden en attracties in de omgeving van Ardennen Camping Bertrix.


Het Kasteel van Bouillon
Het Kasteel van Bouillon is een middeleeuws kasteel in het Belgische stadje Bouillon. Het kasteel ligt op drie rotspunten boven de rivier de Semois en bestaat uit drie forten die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Het Kasteel van Bouillon dateert uit de 8ste eeuw.

Museum van de Kelten te Libramont
Ontdek de wereld van de “Ardense” Kelten en hun dagelijkse leven aan de hand van talrijke representatieve voorwerpen uit die periode in het Museum van de Kelten. Het museum tracht de onterechte miskenning en minachting voor de Keltische beschaving recht te zetten. In het museum kun je ook een reconstructie zien van een Keltische wagen op werkelijke grootte.

Fourneau Saint-Michel
Fourneau huisvest verschillende musea:

  • Museum van het ijzer en de oude metaalnijverheid
  • Museum van het Waals plattelandsleven
  • Het huis van het Ardens trekpaard

Ieder jaar is op 21 juli een traditioneel feest met o.a. folkloristische groepen, streekproducten en ambachtslieden.

Orval
Wanneer je een echte bierliefhebber bent is Orval iets voor je. De abdij Notre-Dame van Orval, gesticht in 1132, is één van de meest opmerkelijke abdijen van België. Het klooster is bekend om zijn geschiedenis en geestelijk leven, maar ook om zijn trappistenbier Orval en typische trappistenkaas. In de winkel verkoopt men kaas en bier van de abdij, maar ook postkaarten, boeken en religieuze artikelen.

Bastogne War Museum
Om de herinnering aan het laatste Duitse offensief en de historische belegering van de stad Bastogne levendig te houden heeft het Bastogne War Museum in zijn stervormig gebouw twee oorlogsscènes gereconstrueerd. Met het gedenkteken van Bastogne brengt het hele Belgische volk hulde aan het Amerikaanse leger en zijn geallieerden. Op deze locatie vind je een verzameling van uniformen, wapens en authentieke materialen.

Au Coeur de l'Ardoise
Het hart van het leisteen bevindt zich letterlijk in Bertrix. Na meer dan een eeuw exploitatie sloot deze leisteengroeve in 1977 haar deuren en zijn deze onderaardse gangen ingericht voor toeristische trips. Het gangenstelsel van bijna 1 kilometer ligt op 25 en 45 meter diepte. Na een film van ongeveer 25 minuten daal je via een trap af in de mijn. Speciaal voor gasten van Ardennen Camping Bertrix is er een korting op de toegangsprijs.

Archeoscoop Bouillon
Via de modernste audiovisuele technieken wordt het leven en het doel van de hertog en zijn tocht naar Jeruzalem duidelijk gemaakt. Dit op een verbazende manier met veel speciale effecten, waarin je wordt meegenomen naar de ambiance van de 11e eeuw.

Toeristische treinen van Bouillon
De toeristische treinen zijn een prettige manier om een ontspannen bezoek te brengen aan Bouillon en zijn omgeving. Je rijdt door de oude wijken en tijdens deze rondrit hoor je van alles over oude gewoonten en het leven rondom het kasteel. Een veelzijdige rondrit van circa 40 minuten. Kijk op www.ttb.be voor meer informatie. 

Parc Animalier de Bouillon
Parc Animalier de Bouillon is een middelgroot Belgisch wildpark. Dit fraaie park is opgericht in 1986 en is nu zo'n 12 hectare groot. Oorspronkelijk hield men streekeigen wild zoals herten, moeflons, everzwijnen en vossen, maar tegenwoordig zijn er ook ingevoerde soorten zoals kangoeroes, wolven, lynxen, tijgers, kamelen en bizons in het Parc Animalier de Bouillon te vinden.

Euro Space Center
In het Euro Space Center vind je diverse thematische zones met indrukwekkende speciale effecten, het internationale ruimtestation, Amerikaanse spaceshuttle op ware grootte. Op het einde van uw reis door de ruimte is de adembenemende dynamische film waarin Dirk Frimout je het prachtige verhaal van de ruimtereizigers vertelt.

Ontdek de grotten van Han
De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Less nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als één van de grootste grotten complexen van Europa en is wereldberoemd. Een toeristische attractie waar je gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Je kunt een afdaling maken in een deel van de grotten en het wildpark bezoeken. Aan jou de keus of je kiest voor het gehele programma of dat je naar believen onderdelen uitpikt.

Ucimont Botassart, 20 kilometer
De oude kasteelhoeve met bijgebouwen en park, het kapelletje uit het begin van de 16de eeuw en de sobere Ardense huizen bepalen het esthetisch, architecturaal en historisch belang van Botassart. Bovendien biedt dit dorp een geweldig uitzicht over de vallei van de Semois