Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Ardennen Camping Bertrix

Vanuit Ardennen Camping Bertrix liggen op rijafstand de volgende steden en plaatsen die zeker een bezoek waard zijn.


Bertrix, 2 km
In Bertrix verveel je je niet zo snel. Breng een bezoek aan de leisteenmijn en bekijk hoe de mijnwerkers in het verleden zware arbeid verrichten. In het centrum worden diverse markten en evenementen georganiseerd. Verder kun je terecht bij de diverse cafés en restaurants en is Bertrix een perfect vertrekpunt voor prachtige wandelingen en fietstochten door de omgeving. Wanneer het weer iets minder is, biedt Bertrix haar bezoekers een overdekt zwembad met een glijbaan van maar liefst 24 meter.

Bouillon, 20 kilometer
Diep verborgen in het Ardense woud, omarmd door een meander van de Semois, ligt het kleine middeleeuwse stadje Bouillon. Mede dankzij het kasteel van Godfried van Bouillon is een wandeling door Bouillon als een reis terug in de tijd. Kwalitatieve hotels, charmante Ardense huisjes, oude molens en talrijke wandelpaden maken deel uit van deze mooie plaats.

Bastogne, 45 kilometer
Bastogne is van oudsher een echte handelsstad, gespecialiseerd in leder- en ijzerbewerking en productie van wol. Dit centrum is door de jaren heen flink veranderd maar het is een echte handelsstad gebleven. Elke zondag kun je in het centrum van Bastogne terecht bij 300 winkels.

Saint-Hubert, 45 kilometer
Saint-Hubert is een toeristisch centrum in de Ardennen. Gelegen in een bosrijke omgeving en vooral bekend van de jacht en de natuur. Diverse bezienswaardigheden:

  • Abtenpaleis
  • Basiliek van Sint-Hubertus
  • Openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel
  • Kasteel
  • Wildpark

De stad is verder een mooi vertrekpunt voor diverse prachtige wandelingen. Kijk op www.sthubert.be voor de verschillende mogelijkheden. 

Florenville, 24 kilometer
Enkele kilometers ten zuiden van de Ardennen en op niet meer dan een steenworp van Frankrijk, ligt het typische Gaumse dorp Florenville. Dit toeristische dorpje is uitgerust met een  gezellig dorpsplein. In de omgeving vinden we uitgestrekte bossen en andere Gaumse dorpen, zoals Martué, Muno, Fontenoille, Saint-Cécile, Chassepierre  etc. 

Torgny, 65 kilometer
Helemaal in het uiterste zuiden van België ligt het schilderachtige Torgny, dat vanwege die bevoorrechte ligging ‘Le Méridional' wordt genoemd. Door de bescherming van de Ardennen en de Zuidelijke ligging geniet het van een microklimaat dat weerspiegeld wordt in de hele sfeer van het dorp en zijn omgeving die verrassend zuiders is. Dit dorp kreeg de bijnaam “La Petite Provence”.

Redu, 22 kilometer
Redu is een klein dorpje in een dal in de Ardennen. Dit dorpje groeide in de jaren tachtig uit tot de “place to be”. Redu telt slechts 400 inwoners tegenover de 23 gevestigde boekhandels in het dorpje. De keuze aan boeken is enorm, je kunt hier urenlang bladeren, rommelen en snuffelen. De boeken liggen opgestapeld in oude schuren of huizen, want de charme van Redu ligt in het feit dat al deze boekhandels discreet de bestaande ruimtes hebben ingenomen. Verder wordt het dorp gesierd door ambachtslieden zoals een pottenbakker en een boekbinder.  

Rochehaut, 20 kilometer
Rochehaut heeft een bijzondere ligging, uitkijkend over twee valleien. Rouchehaut is een toeristisch dorpje met hotels en herbergen, zes campings en zeven restaurants. Verder zijn er ook nog diverse cafés en frituren.

 Bastogne  Saint Hubert  Bouillon