Klimmen en abseilen

Klimmen en abseilen

In de Ardennen en Gaumestreek

Het hoogteverschil in de Ardennen en de Gaumestreek nodigt uit tot klauteren en klimmen, abseilen of tokkelen. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt!


TPiste abseiling
We beginnen met een instructie abseilen op een helling van 12m om de basistechnieken van het abseilen aan te leren. Daarna gaan we over tot het grote werk: een abseil van 18m, een tokkelbaan van 16m, afdaling van een heliplatform op 16m hoogte tussen de bomen. Daarna via de indianenbrug gaan we naar een platform op 20m hoogte, waar we naar beneden abseilen. Een spectaculaire abseil van een 30m hoge rots boven de rivier de Semois en we sluiten af met een deathride van maar liefst 200m waar we met een razende snelheid naar beneden vliegen.

 • Deelname mogelijk vanaf een lichaamslengte van 1.40m
 • Deelnameprijs € 30,00 p.p.*
 • Wekelijks op woensdag in de zomerperiode**

 

Tokkelparcours
Een spannende middag met enkele fysieke uitdagingen: eerst krijg je uitleg over hoe je moet tokkelen op een autobeveiligd parcours. Daarna ga je via een touwladder, een junglebrug en een brug met bewegende balken naar het hoogste punt van het terrein. Via twee tokkelbanen (tot 40 meter lang) ga je naar een apenbrug. Vanaf hier neem je een indianenbrug en drietokkelbanen van ongeveer 15 tot 30 meter. Vervolgens via een indianenbrug naar een groot platform en sleeplift. We sluiten af met een deathride/tokkel van maar liefst 200m, waar we met een razende snelheid naar beneden vliegen!

 • Deelname mogelijk vanaf een lichaamslengte van 1.40m
 • Deelnameprijs € 30,00 p.p.*
 • Wekelijks op maandag in de zomerperiode**


Ranger piste

Ben jij een echte Ardennen Ranger die van spanning en avontuur houdt? Dan is de Ranger Piste zeker iets voor jou! Een prachtig touwenparcours tussen de bomen op een hoogte van 3 tot 8 meter wat ook geschikt is voor de wat jongere avonturiers. Een klimnet, indianenenbrug, kruipnet, zwevende balkjes, junglebrug, evenwichtsbalk, hangbrug, schommeltouwen, een tokkelbaan van 15 meter en andere spannende onderdelen! We sluiten de Ranger Piste af met een via ferrata van 120 meter langs de rotswand.

 • Deelname mogelijk vanaf 8 jaar en een lichaamslengte van minimum 1.30m. Bij een lengte van 1.30m tot 1.40m is begeleiding van een volwassene noodzakelijk. Vanaf 1.40m is zelfstandig deelnemen mogelijk.
 • Deelnameprijs € 23,00 p.p.*
 • Wekelijks op vrijdag in de zomerperiode**


* Voor groepen maken wij graag een offerte op maat.
** Afwijkingen van de wekelijkse standaardplanning kunnen voorkomen bij grote evenementen op het recreatie en buitensportprogramma. 

 

Cap Nature

Een avontuur en uitdaging voor het hele gezin in de bossen van Bertrix (ca. 30 minuten rijden van de camping).

 • Adrenaline Parcours (vanaf 1.20 cm)
 • Extreme Challenge (vanaf 1.40 cm)
 • Pom’de Pin/Dennenappel parcours (vanaf 1.20 cm)

Een sportieve uitdaging voor het hele gezin.

Voor meer informatie en reserveringen: http://www.capnature.be

Rue du Babinay 1 – 6880 Bertrix