Attracties

Attracties

In de omgeving van Camping de Chênefleur

Naast een mooie natuur en gezellige plaatsen zijn er ook tal van bezienswaardigheden in de omgeving van Camping de Chênefleur die zeker de moeite waard zijn.


De abdij van Orval
In deze abdij of in de kroeg van de abdij kun je het heerlijke Orval bier proeven. Het bier dat je in deze bar drinkt  is niet hetzelfde als het commerciële bier; daar zit namelijk 6,5% alcohol in, terwijl het echte bier maar 3,5% alcohol bevat.  Geef je wat minder om bier? Ook het klooster is prachtig!

Militaire begraafplaats Rossignol
De militaire begraafplaats is gelegen buiten Rossignol en draagt de naam Rossignol wood cemetry. In 1916, tijdens de Eerste Wereldoorlog, is er hier een slag geweest. Heel indrukwekkend! Het museum van het Ardense leven in Neufchâteau In de drie zalen van dit museum krijg je een overzicht van de verschillende aspecten van het leven in de Ardennen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog:

  • De oude ambachten met een tal van gebruiksvoorwerpen
  • De Tweede Wereldoorlog met oud oorlogsmateriaal
  • Een collectie opgezette dieren


Citadel van Montmédy
Van 941 tot 1364 was Montmédy de hoofdplaats van het Graafschap Chiny. De graaf van Chiny liet in 1221 de eerste burcht van Montmédy bouwen, het château de Mady. Deze Franse plaats is in vele oorlogen een strategisch punt geweest. Deze burcht werd in latere oorlogen steeds verder uitgebreid tot een citadel. Er is speciaal een wandelroute om de citadel aangelegd, zodat je het idee achter het bouwwerk leert begrijpen.

Vestiging van Sedan
Met een oppervlakte van zo’n 35.000 vierkante meters aan tunnels en vestingen is het ‘kasteel’ van Sedan de grootste vesting van Europa. De vesting is in 1424 gebouwd, had een strategische ligging en werd daardoor steeds belangrijker. De vesting van Sedan is nu een historisch monument dat aan de buitenkant al indruk maakt. In de maanden juli en augustus kun je ook ‘s avonds de vesting bezoeken. Fakkels zorgen dan voor een geweldige sfeer. Het hele jaar door worden er thema-avonden georganiseerd zoals vastenavond, Pasen, nacht van de sterren, Halloween, en Kerstmis.

De mijnen van Rumelange
In de mijnen van Rumelange vind je het nationaal mijnenmuseum. Hier zie je een tentoonstelling van het leven van de mijnwerkers door de jaren heen. De collectie omvat gereedschap, machines, werktuigen en archiefstukken uit Luxemburg vanaf het midden van de 19e eeuw tot de jaren 80 van de vorige eeuw. Het grootste gedeelte van de collectie is in de ondergrondse mijngangen tentoongesteld en getuigt van meer dan een eeuw technologische evolutie.  

Bierbrouwerij routes
België staat in de hele wereld bekend als bakermat van het bier. De brouwerijen in de Ardennen worden gekoesterd. Hierdoor kun je op ontdekkingstour langs de diverse brouwerijen. Op de camping kun je vier verschillende routes krijgen en kun je direct van start. De routes bestaan uit rustige weggetjes, karaktervolle bistro's en ambachtelijke brouwerijen. Je waant je in een historische herberg. Eén route, van ongeveer 157 kilometer, gaat vlakbij de camping van start en neemt je mee langs:

  • Brouwerij Val Dieu
  • Brouwerij Vervifontaine
  • Brouwerij La Ferme au Chêne


Een geweldige tocht voor de liefhebber!

De leisteengroeve van Bertrix
Met dit leuke en leerzame uitje daal je af in de oude mijnen van Bertrix. Tijdens deze tocht door de leisteengroeve, maak je kennis met de technieken van de leisteenontginning. Je loopt een vastgestelde route door de mijnen en  krijgt leuke weetjes te horen. Kies je voor een arrangement met een maaltijd, dan kun je ondergronds een hapje eten. Een zeer bijzondere ervaring.

Zoopark Bettenburg
Deze gezellige dierentuin in Luxemburg, is ook de énige dierentuin in heel Luxumburg. De dieren in de dierentuin komen uit verschillende delen van de wereld. Kinderen kunnen leuk spelen in de dierentuin en op de Zooschool leren zij allemaal leuke dingen over de dieren. In een apart gedeelte van de dierentuin worden alle bekende sprookjes uitgebeeld. Laat je verrassen door alle activiteiten die je vindt in het geweldige  Zoopark Bettenburg!  

Genoeg te verkennen dus in de omgeving van camping de Chênefleur!