Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping de Chênefleur

Vanuit Camping de Chênefleur liggen op rijafstand de volgende steden en dorpen die zeker een bezoek waard zijn.


Luxemburg, 45 kilometer
Het kleine landje Luxemburg in Europa is zeker een bezoekje waard. Vooral in het noorden vind je een diversiteit in flora en fauna. In het zuiden van Luxemburg ligt de hoofdstad Luxemburg, hier wonen dan ook meer mensen dan in het noorden. De hoofdstad is een oude vestingstad en je kunt er diverse activiteiten ondernemen zoals de Adolfsbrug of de kathedraal van Carillon bezoeken. Bezoek dit kleine land en maak er een veelzijdige trip van.

Bouillon, 45 kilometer
Diep verborgen in het Ardense woud vind je het kleine middeleeuwse stadje Bouillon. Hier kun je heerlijk wandelen door de authentieke straatjes en eten bij restaurantjes die de meest heerlijke streekgerechten serveren. Mede dankzij het kasteel van Godfried van Bouillon is een wandeling door Bouillon als een reis terug in de tijd. Het imposante bouwwerk torent boven het stadje Bouillon en is gebouwd op drie rotspunten boven de rivier de Semois. Het kasteel wordt verbonden door bruggen. Je kunt het kasteel bezichtigen onder leiding van een gids er worden ook tentoonstellingen over roofdieren georganiseerd.  

Arlon, 20 kilometer
In deze oude stad vind je diverse overblijfselen van de Romeinen. Arlon is de hoofdstad van de provincie Luxemburg in België. 

Virton, 15 kilometer
Bij een  verblijf  in de Gaumestreek mag een bezoek  aan de mooie hoofdstad Virton zeker niet ontbreken. Dit stadje heeft een gezellig middeleeuws centrum. Dit historische gevoel wordt versterkt door de oude hellende paden en de kalkstenen huizen met rode daken.

Torgny
Torgny wordt ook wel het mooiste dorpje van de Gaumestreek genoemd. Dit kleine dorpje weerspiegelt de zuidelijke sfeer van de Provence door de huizen van geelroze kalksteen, de rode dakpannen en de oude wasplaats. Torgny staat bekend om haar wijngaarden en de kluizenaarswoning. Deze woning is in 1729 gebouwd en in de 19de eeuw gebruikt door vrouwen, die geen man konden vinden of zwanger waren, om op bedevaart te gaan.  Een bezoek waard!