Buitensport Parc La Clusure

Buitensport Parc La Clusure

Op en om Camping Parc La Clusure

Vanuit Camping Parc La Clusure kunt u naast wandelen, mountainbiken, kanoën en klimmen tal van andere outdooractiviteiten en buitensporten ondernemen in de Belgische Ardennen.


Op Camping Parc La Clusure bevindt zich het buitensport bedrijf B-Adventure. B-Adventure is er voor jong en oud, voor bedrijven, scholen, verenigingen, vrienden of families. Voor zowel individuele deelname, het hele gezin of groepen wordt een programma op maat gemaakt. B-Adventure biedt je een geweldig buiten-gevoel aan waarbij je zelf het avontuur zoekt, zoals de naam als zegt "Wees Avontuur"!

Tijdens de (meeste) vakanties en in de weekenden is er een speciaal programma. Alle activiteiten dienen tijdig gereserveerd te worden bij de receptie van B-Adventure. Maak een keuze uit de verschilleende outdoor activiteiten en leef je uit in de Belgische Ardennen!

Programma B-Adventure

Voor een voorbeeld van het zomerprogramma, klik op het zomerprogramma hieronder. 
Zomerprogramma 08/07 tot 03/09


GPS tochten

De omgeving op een uitdagende manier verkennen? Dat kan! B-Adventure biedt wandeltochten met GPS aan. Een uitdaging voor jong en oud. Inclusief GPS en instructie.

Mountainbiken
Voor beginners en gevorderden starten vanaf de camping de mooiste mountainbike routes. Fiets door mooie en soms ruige natuur, pittoreske dorpjes en geniet van de schitterende uitzichten! Alleen of met instructeur, de keuze is aan jou!

Paintballen
Paintballen is één van de leukste activiteiten in de Ardennen. Deze activiteit krijgt namelijk een extra dimensie door de natuurlijke omgeving waarin het spel gespeeld wordt. Verschuil je achter bomen, kruip over de grond en probeer het andere kamp te verslaan. 

Buks en Boogschieten
Handboog schieten geldt als één van de oudste kunsten die de mensheid kent. Onder begeleiding van professionele Nederlandse instructeurs leer je de basis van deze eeuwenoude sport waarbij techniek, concentratie en coördinatie zeer belangrijk zijn. Naast handboog wordt er ook buks geschoten.

Archery Challenge
Tijdens deze activiteit zul je eerst onder begeleiding van een ervaren instructeur de fijne kneepjes van het boogschieten onder de knie krijgen. Daarna ga je deze in de praktijk brengen tijdens de spannende Arrow Battle. Een uitdagende activiteit voor jong en oud!

 Arrow Battle
Arrow battle is een combinatie van trefbal en paintball! Arrow battle wordt gespeeld met echte bogen en speciale pijlen met daarop een zachte schuimpunt waarmee de teams strijden om de overwinning.

Kanovaren
Bij een bezoek aan de Ardennen mag een kanotocht over de Ourthe niet ontbreken! Het huren van een kano geeft je de gelegenheid te varen op eigen tempo zodat je kunt genieten van de schitterende omgeving. Stroomafwaarts wordt een tocht van 7 kilometer gevaren.

Skelteren
Willen de kinderen lekker over de camping crossen met een supertoffe bergskelter? Ze zijn het hele jaar bij ons te huur!

Klimparcours
Dit afwisselende en uitdagende parcours begint bij de klettersteig. Na deze klimwand gaat het parcours verder over verschillende touwbruggen en eindigt het bij een spectaculaire tokkelbaan. Tot slot is er een 15 meter hoge abseil.