Fietsen

Fietsen in de Ardennen

Vanaf Camping Parc La Clusure

Camping Parc La Clusure is een uitstekende bestemming om op de fiets de natuur van de Ardennen in te trekken.


De medewerkers van buitensportorganisatie B-Adventure die op camping Parc La Clusure aanwezig zijn, kunnen je alles vertellen over de fietsmogelijkheden in de omgeving. Je kunt het fietsen zo sportief maken als je zélf wilt. Zo kun je er op de mountainbike op uit trekken, op de verharde paden fietsen of kiezen voor een ruiger pad. Maar ook de huur van elektrische fietsen is op Parc La Clusure populair. Tijdens de tochten geniet je van de natuur, maar er zijn onderweg ook genoeg gezellige dorpjes en bezienswaardigheden die je kunt aandoen. 

Fietstochten in de omgeving
Camping Parc La Clusure beschikt over diverse fietstochten die je leiden over smalle paadjes door de ongerepte natuur van de Ardennen. Ook wanneer je liever kiest voor een fietstocht over verharde paden zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving van de camping. Je kunt de fietstocht zo uitdagend maken als je zelf wilt. Soms zul je moeten klimmen, maar daarna word je ook altijd weer beloond met een afdaling.

Mountainbiken in de Ardennen
De heuvelachtige en bosrijke Ardense omgeving van camping Parc La Clusure daagt je uit voor een “off the road” fietstocht. Je kunt zelf een mountainbike meenemen, maar het is ook mogelijk een mountainbike te huren. Wanneer je ervoor kiest om met een groep op pad te gaan, krijg je eerst een korte instructie over het gebruik van de fiets. De instructeur kent de mooiste routes en brengt je de fijne kneepjes van het mountainbiken bij. Ook voor kinderen organiseert de buitensportorganisatie B-Adventure op camping Parc La Clusure stoere mountainbiketochten. Zo krijgen zij al jong de smaak van fietsen in de Ardennen te pakken.

Elektrische fietsen
Veel mensen fietsen graag, maar zien op tegen de heuvels in de Ardennen en daar is natuurlijk niks mis mee. In het nabijgelegen Rochefort start de fietstocht van Ravel, een aangename, vlakke tocht over een verharde weg waar vroeger een spoorlijn liep. Daarnaast heeft Parc La Clusure het fietsen in de Ardennen bereikbaar gemaakt voor een grotere groep mensen door de introductie van de verhuur van elektrische fietsen. Wanneer je een elektrische fiets huurt ben je heerlijk in beweging, terwijl je tijdens het fietsen toch een ‘handje’ geholpen wordt en dat is zeker bergopwaarts zeer welkom.