Klimmen & Abseilen

Klimmen & Abseilen

Vanaf Camping Parc La Clusure

De klimsport spreekt voor velen een beetje tot de verbeelding. Schijnbaar onmogelijke rotspartijen worden tegenwoordig bedwongen door de mens.


In de Ardennen zijn fantastische mogelijkheden om te klimmen en abseilen. Vanaf camping Parc La Clusure wordt het klimmen en abseilen verzorgd door het buitensportbedrijf B-Adventure.

Klimmen in de Ardennen
Het beklimmen van de natuurlijke rotswanden van de Ardennen, blijft een stoere survival activiteit waarvoor ieder jaar veel animo is. De instructeurs van B-Adventure begeleiden deze activiteit en zorgen dat deze leuke activiteit veilig verloopt. De deelnemers krijgen een helm op en worden stuk voor stuk gezekerd, alvorens aan de klim wordt begonnen. En natuurlijk geeft het een enorme kick wanneer je er in slaagt om de top te bereiken.

Abseilen in de Ardennen
Ook voor abseilen bieden de heuvels van de Ardennen de perfecte omstandigheden. Geniet voordat je aan de afdaling begint nog even van het uitzicht. Het meest bijzondere moment is wellicht het moment waarop je over de rand helt en je langzaam achterover laat zakken. Met de aanwijzingen van de instructeurs slagen de deelnemers er stuk voor stuk in om de afdaling te maken. De ontlading is vaak groot wanneer iedereen weer met beide benen op de grond staat.