Nuttige informatie

Nuttige informatie

Over bijkomende kosten, openingstijden en meer ...

Voor een comfortabel verblijf op Camping Parc La Clusure staat hieronder de belangrijkste informatie voor vertrek vermeld. Bij aankomst op Camping Parc La Clusure ontvangt u een welkomstenvelop waar ook alle belangrijke gegevens in staan over Camping Parc La Clusure, het verblijf en de omgeving.


Receptie
De aankomst- en vertrekdagen op Camping Parc La Clusure kunnen verschillen. Bij aankomst en vertrek kun je je melden bij de receptie. De receptie is in het hoogseizoen zeven dagen per week geopend. Doorgaans zijn de openingstijden van de receptie van 9.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur. In het hoogseizoen worden de openingstijden aangepast. De actuele openingstijden van de receptie kun je  ter plaatse opvragen en zitten in de welkomstenvelop. Bij een late aankomsttijd kun je gebruik maken van de bel naast de receptiedeur. Deze bel staat in verbinding met één van de medewerkers. Deze medewerker zal je vervolgens verwelkomen op Parc La Clusure en helpen met het vinden van de kampeerplaats of huuraccommodatie. Mocht je later willen aankomen dan 17.00 uur dan is het gewenst dat je dit aangeeft. Tijdens je verblijf kun je tijdens openingstijden terecht op de receptie voor al je vragen.

Aankomst en vertrek kampeerplaatsen
Op de dag van aankomst kun je inchecken vanaf 13.00 uur. Op de vertrekdag dient de kampeerplaats uiterlijk 12.00 uur weer vrij te zijn.

Aankomst en vertrek  Bungalowtenten, Kabouter Plop Familietenten, Coco Sweet, Lodge tenten
Op de dag van aankomst kun je inchecken vanaf 16.00 uur. Op de vertrekdag dient de accommodatie uiterlijk 10.00 uur weer vrij te zijn.

Aankomst en vertrek Stacaravans Oakley, Flores, Tamaris, Resort, Life, Estivo, Lumini, Savanah, Ardéco en Bungalennes
Op de dag van aankomst kun je inchecken vanaf 16.00 uur. Op de vertrekdag dient de accommodatie uiterlijk 10.30 uur weer vrij te zijn.

Algemene kosten

 • Reserveringskosten:  € 18,50
 • Voorkeurskosten: € 15,00
 • Annuleringsfonds: 5,5% en € 5,- administratiekosten
 • Toeristenbelasting en ecotax: € 1,50 per persoon per nacht
 • Dagbezoeker (zonder overnachting): € 3,- per persoon
 • Tweede auto: € 3,- per nacht

Bijkomende kosten huuraccommodaties

 • Bedlinnen: € 7,- per persoon
 • Eindschoonmaak: € 40,- per huuraccommodatie
 • Verbruik energie stacaravans: € 0,30 per kWh
 • Waarborgsom: € 70,- per huuraccommodatie
 • Huisdier (maximaal 1): € 7,50 per nacht
 • Vertrek na 10.30 uur: 50% van de overnachtingsprijs*
 • Aankomst vanaf 12.00 uur: 30% van de overnachtingsprijs*

* Op basis van beschikbaarheid.

Verhuurartikelen huuraccommodaties

 • Handdoekenpakket: € 4,50 per pakket
 • Keukenlinnenpakket: € 3,- per pakket
 • Kinderbed, -bad, -stoel:  € 4,50 per nacht
 • Barbecue: Gratis op aanvraag met een borg van € 20,-

Voor verhuurartikelen kan een contante borg gevraagd worden. Wij raden aan tijdig te reserveren voor verhuurartikelen wegens beschikbaarheid.

Bijkomende kosten kampeerplaatsen

 • Elektriciteit 16 Ampère: € 4,- per nacht
 • Bijzettent/partytent (maximaal 2x2m): € 3,- per nacht
 • Huisdier (maximaal 1): € 4,- of € 5,- per nacht, afhankelijk van de periode
 • Vertrek na 12.00 uur: € 10,- per plaats*

* Op basis van beschikbaarheid.

Verhuurartikelen kampeerplaatsen

 •  Koelkast: € 5,- per nacht (minimaal 3 nachten)
 • Televisie: € 5,- per nacht (minimaal 3 nachten)
 • Televisieaansluiting: € 3,50 per nacht
 • Barbecue: € 4,- per nacht
 • Parasol met voet:  € 1,- per nacht (minimaal 3 nachten)

Voor verhuurartikelen kan een contante borg gevraagd worden. Wij raden aan tijdig te reserveren voor verhuurartikelen wegens beschikbaarheid.

Betalingsmogelijkheden
Op Camping Parc La Clusure kan contant en met pin betaald worden. Wel geldt er voor pinnen een minimum van € 5,- in de winkel en een minimum van € 15,- in de receptie en de horeca. In de receptie kunnen gasten tegen betaling van € 2,50 contant geld opnemen (minimaal € 75,- en maximaal € 150,-).

Huisdieren
Op Camping Parc La Clusure is maximaal één huisdier per kampeerplaats/huuraccommodatie toegestaan. Er zijn ook huisdiervrije huuraccommodaties. De kosten voor een huisdier bedragen bij een reservering van een huuraccommodatie het gehele jaar (met uitzondering van arrangementen) € 7,50 per nacht. Voor kampeerplaatsen geldt, afhankelijk van de periode van het jaar, een bedrag van € 4,- tot € 5,- per nacht.

Daggasten/bezoekers
Op Camping Parc La Clusure zijn daggasten/bezoekers toegestaan. Zij dienen zich bij aankomst bij de receptie te melden. Het tarief hiervoor bedraagt € 3,- per dag. Indien zij willen overnachten, dienen zij bij verblijf op een kampeerplaats het extra persoonstarief (€ 4,- tot € 8,- per persoon per nacht, afhankelijk van de periode) en de toeristenbelasting (€ 1,50 per persoon per nacht) te betalen. Indien zij blijven overnachten in een huuraccommodatie betalen zij de kosten voor een lakenpakket (€ 7,- per persoon) en de toeristenbelasting (€ 1,50 per persoon per nacht). 

Internet
Op Camping Parc La Clusure kun je gratis gebruik maken van WiFi. Bij aankomst ontvang je van de receptie een unieke toegangscode waarmee je verbinding kunt maken met het internet. Er wordt één toegangscode per kampeerplaats/huuraccommodatie verstrekt. Met deze toegangscode kun je wisselen tussen verschillende apparaten. Er kan niet met twee apparaten tegelijk gebruik worden gemaakt van deze toegangscode.

Parkeren
Op Camping Parc La Clusure is het toegestaan één auto te parkeren bij de kampeerplaats/huuraccommodatie. Overige auto’s kun je op de bezoekersparkeerplaats parkeren. Enkel voor de bungalennes geldt een autovrij gebied. Je mag wel de auto bij de Bungalenne plaatsen voor het in- en uitladen van spullen, daarna dient de auto op de speciale parkeerplaats aan de bosrand geparkeerd te worden. Deze bevindt zich vlakbij de Bungalennes.

Zwembad
Camping Parc La Clusure heeft een verwarmd buitenzwembad met voor de kleinsten een apart peuterbad met glijbaan. Rond het zwembad staan ligstoelen waar je heerlijk tot rust kunt komen. De Bikinibar kijkt uit over het zwembad en de Belgische Ardennen. Voor een verfrissend drankje of een lekkere snack kun je hier terecht. Tijdens het hoogseizoen is een badmeester aanwezig die toezicht houdt. De actuele openingstijden in 2017 worden ter plaatse gepubliceerd.

Horeca
Camping Parc La Clusure beschikt over een restaurant, een Diner, een Grand Café, een Bikinibar en een winkel. De openingstijden kunnen verschillen in het hoog- en laagseizoen Voor de actuele openingstijden kun je terecht bij de receptie. Je kunt deze ook vinden in de welkomstenvelop en in de vitrines bij de receptie, sanitairgebouwen en in de horeca.