Attracties

Attracties

in de omgeving van Camping Parc La Clusure

Het aanbod van attracties in de omgeving van Parc La Clusure is groot. Hieronder vind je een selectie van bezienswaardigheden, die door veel gasten bezocht worden.


De grotten en het wildpark van Han
De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als één van de grootste grotten van Europa en is wereldberoemd. Dit enorme domein is uitgegroeid tot een toeristische attractie waar je makkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Naast een afdaling in de grotten is het ook een aanrader om met een speciale panorama wagen een tocht door het wildpark te maken.

Euro Space Center
In het Euro Space Center vind je diverse thematische zones met indrukwekkende speciale effecten, het internationale ruimtestation, de Amerikaanse spaceshuttle op ware grootte en op het einde van jouw reis door de ruimte is er de adembenemende dynamische cinema. Dirk Frimout vertelt je het prachtige verhaal van de ruimtereizigers.

Chateau Lavaux Sainte Anne
Ontdek het prachtige kasteel 'Chateau Lavaux Sainte Anne' met de drie musea en de vochtige zone.

  • Het landsheerlijke leven in de 17e en 18e eeuw. Hier kun je zien hoe de heren vroeger leefden.
  • Het plattelandsleven in het Famenne van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Je kunt aan de hand van documenten en voorwerpen zien hoe het plattelandsleven eruit heeft gezien.
  • Het natuurmuseum. Je ziet hier de grote diversiteit aan dieren die om en nabij het kasteel te vinden zijn.


De Tuinen van Annevoie
Laat je verrassen door de betoverende Tuinen van Annevoie. Een schitterend Waals erfgoed uit de XVIII eeuw. De tuinen hebben diverse thema's:

  • De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert
  • De Italiaanse stijl, waarbij de kunst zich aan de natuur aanpast
  • De Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert


Dit adembenemende park geeft zijn pracht slechts mondjesmaat prijs: naarmate de bezoeker erdoor wandelt, ontdekt hij steeds meer bijzonderheden en wordt hij verrast door de uitzonderlijke veelheid aan contrasten.

Het Gravenkasteel
Het Gravenkasteel, Château de Rochefort, was een keizerlijk leengoed in de Belgische plaats Rochefort. Aan het eind van de 11e en het begin van de 12e eeuw lieten de eerste heren op een afgesloten heuveltop een vesting bouwen. De oudste muren en de donjon zijn bewaard gebleven.  

Wielerbaan in Rochefort
In Rochefort vind je een echte wielerbaan. Deze buitenbaan is maar liefst 400 meter lang en een waar genot voor de liefhebber.

Bastogne War Museum
Om de herinnering aan het laatste Duitse offensief en de historische belegering van de stad Bastogne levendig te houden is het Bastogne War Museum onlangs volledig vernieuwd en gehuisvest in een gloednieuw gebouw met een gewaagde architectuur, dat gelegen is op de voormalige plaats van het Bastogne Historical Center. Met het gedenkteken van Bastogne brengt het Belgische volk hulde aan het Amerikaanse leger en zijn geallieerden.

Op deze locatie vind je een verzameling van uniformen, wapens en authentieke materialen. Tot vandaag de dag blijft de verzameling aangroeien, vooral dankzij giften van verzamelaars en van oudstrijders en ook door niet aflatend speurwerk.       

Citadel van Dinant
De Citadel van Dinant neemt een belangrijke plaats in in de geschiedenis van Dinant. In de 11de eeuw werd het eerste verdedigingswerk op de rots gebouwd. Op het hoogtepunt van zijn bloei, in 1466, werd de stad en zijn citadel met de grond gelijk gemaakt door Karel de Stoute. Ontdek de geschiedenis in het museum en bekijk de levensechte reconstructies.

Grotten van Hotton
De Ardennen is een walhalla voor de ware grottoerist. In 1958 werden in Hotton, een mooi gelegen Ardens dorpje aan de Ourthe, de Grotten van Hotton ontdekt. Al snel kregen de grotten de toepasselijk naam ‘de Grotten van Duizend-en-een-Nacht'. In de grot ontdekt u de rijke vorm- en kleurschakeringen van de stalactieten en stalagmieten. De grot kan over een afstand van enkele honderden meters bezocht worden. 

Discotheek Trébuchet
Op nog geen 30 kilometer van de camping vind je de grote discotheek Trébuchet. Hier kun je gezellig feesten en ontspannen. Je moet hier wel gepaste kleding dragen en entree betalen. 

De leisteengroeve van Bertrix
Met dit leuke en leerzame uitje daal je af in de oude mijnen van Bertrix. Dit is tevens een leerzame tocht, je maakt kennis met de technieken van de leisteenontginning. Je loopt een vastgestelde route door de mijnen en onderweg krijg je leuke weetjes te horen. Verder kun je kiezen voor een arrangement met eten, dan kun je ondergronds een hapje eten. Het bezoeken van de leisteengroeve van Bertrix is een zeer bijzondere ervaring.

Houtopia
Onder het motto ‘kinderen zijn de toekomst’ werd er in Houffalize na de Tweede Wereldoorlog Houtopia gerealiseerd, een overdekt speelparadijs met buitenspeeltuin voor kinderen. Jouw kinderen kunnen hier spelen, ontdekken en leren, maar vooral kind zijn.

Walibi pretpark
Walibi Waveren is een spectaculair attractiepark met attracties voor alle leeftijden. Wie van spanning en avontuur houdt zal zich hier zeker vermaken. Bij Walibi Waveren ligt tevens het spectaculaire  zwemparadijs Aqualibi! Twee attracties die prima met elkaar te combineren zijn. 

Archéoparc de Rochefort
Geniet van de opgravingen de shows en activiteiten die georganiseerd worden in dit openlucht museum Archéoparc de Rochefort. Je kunt hier met het hele gezin een leuke en leerzame dag beleven.

Gravenkasteel Rochefort in de Belgische Ardennen  Grotten van Han in de Belgische Ardennen  Tuinen van Annevoie in de Belgische Ardennen

Euro Space Center in de Belgische Ardennen  Citadel van Dinant in de Belgische Ardennen  Bastogne War Museum in de Belgische Ardennen