Steden en dorpen

Steden en dorpen

in de omgeving van Camping Parc La Clusure

Parc La Clusure is gelegen in de Belgische Ardennen op de grens van de provincies Namen en Luxemburg. Deze streek staat bekend om haar schilderachtige dorpjes en steden.


Tijdens jouw vakantie op Parc La Clusure kun je er met de auto op uit trekken en deze mooie plaatsen bezoeken. Enkele voorbeelden zijn:

Vallei van de Lesse
Knus genesteld aan de voet van het Ardens massief, kun je de Vallei van de Lesse ontdekken. Een ware schatkist met een overvloed aan weelderige wouden, grandioze natuurreservaten, roemrijke kastelen, mysterieuze grotten en tal van andere bezienswaardigheden.

Rochefort
Rochefort  is een interessante toeristische trekpleister met grotten, prachtige gebouwen en het archeologisch park Malagne waar je kennis kunt maken met de tijd van de Romeinen, circa 2000 jaar geleden. De liefhebbers van Belgische bieren zullen wellicht weten dat één van de Trappistenbieren in Rochefort gebrouwen wordt.

Redu
Redu is een klein dorpje dat schitterend gelegen is in de Ardennen. Dit dorpje wordt ook wel ‘’Village du livre’’ genoemd wat vrij vertaald staat voor het boekendorp. In het dorpje, dat slechts 400 inwoners telt, vind je namelijk 23 boekhandels met veel bijzondere tweedehands boeken. Het dorpje wordt letterlijk omgeven door groen en natuur en is opgebouwd uit mooie pittoreske straatjes. Elk jaar wordt hier ook boekendag en boekennacht gehouden. 

Saint-Hubert
Saint-Hubert is een toeristisch centrum in de Ardennen. Deze stad is gelegen in een bosrijke omgeving en vooral bekend om de jachtfeesten die hier gevierd worden. In het centrum staat de basiliek van Sint Hubertus, die hoog boven de huizen en bomen uittorent. Andere bezienswaardigheden bij Saint Hubert zijn:

  • Abtenpaleis
  • Openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel
  • Kasteel
  • Wildpark


De stad is ook een mooi vertrekpunt voor prachtige wandelingen.

Chevetogne
Chevetogne is een plaatsje dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Ciney. In Chevetogne ligt een prachtig provinciaal domein dat helemaal is ingericht voor optimale ontspanning van haar bezoekers. Je kunt hier gebruik maken van verschillende sport- en ontspannings activiteiten. 

La Roche
La Roche-en-Ardenne is een stad aan de oever van de rivier de Ourthe in de provincie Luxemburg. De plaats trekt in het seizoen veel toeristen op zoek naar leuke souvenirs, restaurantjes en actieve sporten zoals kanoën. In de zomer is er een voorstelling waarin een spook (genaamd Berthe) met een bel op het middeleeuwse kasteel verschijnt, een lokale legende. Dit is een leuk plaatsje met voor ieder wat wils.  

Durbuy
Durbuy mag dan wel het “kleinste stadje ter wereld” zijn, de aantrekkingskracht ervan wordt elk jaar groter en het aanbod steeds uitgebreider. Durbuy heeft een leuk plein met cafés en culinaire restaurants. In de kleine straatjes met kasseien zijn verrassende winkeltjes en het indrukwekkende kasteel aan de oever van de rivier levert prachtige plaatjes. Durbuy is het hele jaar door een aanrader en zeker ook in de decembermaand als er een kerstmarkt wordt gehouden en er een schaatsbaan is.

Saint Hubert in de Belgische Ardennen  La Roche en Ardenne in de Belgische Ardennen  Bastogne in de Belgische Ardennen

Vallei van de Lesse in de Belgische Ardennen  Rochefort in de Belgische Ardennen  Durbuy in de Belgische Ardennen