Village de Noël in Luik

Village de Noël in Luik

Met de kerst in aantocht wil je misschien nog net even een leuke kerstmarkt meepakken. Gelukkig kan dat uitstekend. Bijvoorbeeld op het kerstdorp in Luik.


Het kerstdorp in Luik, ook wel Village de Noël genoemd, is niet alleen het oudste kerstdorp van België, hij is ook de grootste. En je leest het goed: geen kerstmarkt maar een kerstdorp. Want er is een wezenlijk verschil tussen een kerstmarkt en een kerstdorp.

Verschil tussen kerstmarkt en kerstdorp

Het woord zegt het eigenlijk al. Een kerstdorp is daadwekelijk een dorp. Het heeft een echt bestuur bestaande uit raadsleden, schepenen en een burgemeester, en straalt een dorpse sfeer uit. Daarnaast is er een kerk, gemeentehuis, postkantoor én een sleepiste. Je kan dus spreken van een echt dorp.

200 chalets om uit te kiezen

Het kerstdorp trekt elk jaar ongeveer 2 miljoen bezoekers. Het is dan ook niet zo gek dat er ruim 200 chalets in het dorp staan. In de chalets worden allerlei kerstartikelen en lekkernijen verkocht. Al jouw kerstwensen kunnen hier werkelijkheid worden. Daarnaast zijn er verschillende acts om de sfeer te vergroten. Zo komt het Europees Circus Festival langs, is er een lichtspektakel in de kathedraal en kan er geschaatst worden op de schaatstbaan. Kortom, het wordt een kerstdorp om nooit te vergeten.

Niets missen van dit kerstspektakel?

Wil jij niets missen van dit grootse kerstfeest? Geen probleem! Want je kan ideaal verblijven op Camping Petite Suisse in de Ardennen. Vanaf de camping is het ongeveer een 45 minuten rijden naar het centrum van Luik. Je staat dus zo in het kerstdorp. Bekijk nu de mogelijkheden van Panoramacamping Petite Suisse en verzeker jezelf van een bezoek aan Village de Noël in Luik!

Zoek & Boek - combineer Village de Noël in Luik met een verblijf op Panoramacamping Petite Suisse