Attracties

Attracties

In de omgeving van Camping Petite Suisse

Naast een mooie en natuur en gezellige plaatsen zijn er ook tal van bezienswaardigheden in de omgeving van camping Petite Suisse die zeker de moeite waard zijn.


De watervallen van Coo
De watervallen van Coo, in de rivier de Amblève, worden met een hoogte van 15 meter als één van de hoogste watervallen van België beschouwd en zijn spectaculair en luidruchtig. Het hele jaar door is in Télécoo, het amusementspark rond de waterval, veel te beleven. Een stoeltjeslift (open van maart tot oktober) voert je tot 250 meter hoogte. Op zomeravonden is de waterval verlicht: dit geeft de watervallen een extra dimensie. 

Attractiepark Plopsa Coo
Direct naast de Watervallen van Coo vind jehet attractiepark Plopsa Coo. Dit attractiepark biedt ontspanning voor alle leeftijden met diverse attracties en meer zoals:

 • Karting
 • Pistes
 • Wildpark
 • Minigolf
 • Auto circuit op rails


Je kunt je hier met het gezin de hele dag vermaken.

Park Chlorophylle
In Dochamps vind je het groene paradijs van Park Chlorophylle. Dit recreatieve, pedagogische en artistieke bospark biedt je 25 attracties in hout, waaronder een loopbrug door de boomtoppen, een groot themaspeelplein, een avonturenparcours...en de nieuwe attaracties van 2011: het koordenparcours van 60 m, een toren van 10 meter hoog en twee glijbanen van maar liefts 26 meter lang. 

Grotten van Hotton
De Ardennen is een walhalla voor de ware grottoerist. In 1958 werden in Hotton, een mooi gelegen Ardens dorpje aan de Ourthe, de grotten ontdekt. Al snel kregen de grotten de toepasselijk naam ‘de Grotten van Duizend-en-een-Nacht'. In de grot ontdek je de rijke vorm- en kleurschakeringen van de stalactieten en stalagmieten. De grot kan over een afstand van enkele honderden meters bezocht worden. 

Ontdek de grotten van Han
De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Less nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als één van de grootste grotten complexen van Europa en is wereldberoemd. Dit enorme domein is intussen uitgegroeid tot een toeristische attractie waar je makkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Je kunt een afdaling maken in een deel van de grotten verder kun je het wildpark bezoeken. Aan jou de keus of je kiest voor het gehele programma of dat je er naar believen onderdelen uitpikt. 

Grotten van Remouchamps
Hier kun je de langste ondergrondse vaartocht in Europa maken. Gedurende een tocht van een uur en een kwartier maak je kennis met het grotten complex. Je ziet de mooiste natuur stenen rotswanden en ondergrondse gangen. 

De mijnen van Rumelange
In de mijnen van Rumelange vind je het nationaal mijnen museum. Hier zie je een tentoonstelling van het leven van de mijnwerkers door de jaren heen. De collectie omvat gereedschap, machines, werktuigen en archiefstukken uit Luxemburg vanaf het midden van de 19e eeuw tot de jaren 80 vorige eeuw. Het grootste gedeelte van de collectie is in de ondergrondse mijngangen tentoongesteld en getuigt van meer dan een eeuw technologische evolutie.    

Chateau Lavaux
Ontdek het prachtige kasteel met de drie musea en de vochtige zone. 

 • Het landsheerlijke leven in de 17e en 18e eeuw. Hier kun je zien hoe de heren vroeger leefden
 • Het plattelandsleven in het Famenne van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Je kunt aan de hand van documenten en voorwerpen zien hoe het plattelandsleven eruit heeft gezien
 • Het natuurmuseum. Je ziet hier de grote diversiteit aan dieren die om en nabij het kasteel te vinden zijn


Het Kasteel van Bouillon
Het Kasteel van Bouillon is een middeleeuws kasteel in het Belgische stadje Bouillon. Het kasteel ligt op drie rotspunten boven de rivier de Semois en bestaat uit drie forten die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Het kasteel dateert waarschijnlijk uit de 8ste eeuw.  

Vestiging van Sedan
Met een oppervlakte van zo’n 35.000 vierkante meters aan tunnels en vestingen is het ‘kasteel’ van Sedan de grootste vesting van Europa. De vesting had een strategische ligging en werd daardoor steeds belangrijker. Deze vestiging werd in 1424 gebouwd. De vesting van Sedan is nu een historisch monument dat aan de buitenkant al indruk maakt. In de maanden juli en augustus kunnen bezoekers ‘s avonds de vesting bezoeken. Fakkels zorgen voor een geweldige sfeer zorgen. Het hele jaar door worden er thema avonden georganiseerd zoals vastenavond, pasen, nacht van de sterren, Halloween, en Kerstmis. 

Citadel van Montmédy
Van 941 tot 1364 was Montmédy de hoofdplaats van het Graafschap Chiny. De graaf van Chiny liet in 1221 de eerste burcht van Montmédy bouwen, het château de Mady. Deze Franse plaats is in vele oorlogen een strategisch punt geweest. Deze burcht werd in latere oorlogen steeds verder uitgebreid tot een citadel. Er is speciaal een wandelroute om de citadel aan gelegd, zodat je het idee achter het bouwwerk zult begrijpen.  

Saint-Hubert
Saint-Hubert is een toeristisch centrum in de Ardennen. Gelegen in een bosrijke omgeving en vooral bekend van de jacht en de natuur. Diverse bezienswaardigheden:

 • Abtenpaleis
 • Basiliek van Sint-Hubertus
 • Openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel
 • Kasteel
 • Wildpark


De stad is verder een mooi vertrekpunt voor diverse prachtige wandelingen.

Het klokkenmuseum in Tellin
In Tellin vind je het klokkenmuseum. Vanaf 1830 tot en met 1970 was Tellin hét centrum van de klokkenindustrie. Het lokale klokkenmuseum is het hele jaar open en zeker een bezoekje waard. Tijdens jouw bezoek krijg je een filmpje van 20 minuten te zien over de klokkengieterij. Vanuit de eetplaats ziet men nog de oude klokkengieterij die lijkt op een oude kerk zonder toren. Deze is op verzoek ook te bezichtigen.

Archeoscoop Bouillon
Via de modernste audiovisuele technieken wordt het leven en het doel van de hertog en zijn tocht naar Jeruzalem duidelijk gemaakt. Dit op een verbazende manier met veel speciale effecten, waarin je wordt meegenomen naar de ambiance van de 11e eeuw.

Spa-Francorchamps
Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt. Het weekend van de formule 1 is één groot feest op de camping.

Walibi pretpark
Dit geweldige attractiepark is gelegen in Wavre. Een park voor jong en oud.

Houtopia
Houtopia is een speel en doe oord voor kinderen maar ook erg leuk voor volwassenen. Dit park is gebouwd na de tweede wereld oorlog als een herinnering hieraan. De diverse thema's in dit oord hebben dan ook allemaal een leerzaam karakter.

Zoopark Bettenburg
Deze gezellig dierentuin in in Luxemburg gelegen, dit is de enige dierentuin in Luxumburg. De dieren in de dierentuin komen uit verschillende delen van de wereld. De kinderen kunnen ook leuk spelen. Op de Zooschool leren kinderen allemaal leuke dingen over de dieren uit de dierentuin. In een apart deel staan alle bekende sprookjes uitgebeeld. Laat je verrassen door alle activiteiten die je vind in dit geweldige park!  

Euro Space Center
Hier vind je diverse thematische zones met indrukwekkende speciale effecten, het internationale ruimtestation, de Amerikaanse spaceshuttle op ware grootte en op het einde van jouw reis door de ruimte is er de adembenemende dynamische cinema. Dirk Frimout vertelt je het prachtige verhaal van de ruimtereizigers. Dierenpark

Monde Sauvage
Ga met het hele gezin naar de gezellige dierenpark, voor diverse dieren en attracties. Bekijk slangen, leeuwen, vogels en meer. Verder kun je hier ook een safari maken of ontbijten tussen de giraffen.

Bastogne War Museum
Om de herinnering aan het laatste Duitse offensief en de historische belegering van de stad Bastogne levendig te houden heeft het Bastogne War Museum in zijn stervormig gebouw twee oorlogsscènes gereconstrueerd. Met het gedenkteken van Bastogne brengt het hele Belgische volk hulde aan het Amerikaanse leger en zijn geallieerden.  Op deze locatie vind je een verzameling van uniformen, wapens en authentieke materialen. Tot vandaag de dag blijft de verzameling aangroeien, vooral dankzij giften van verzamelaars en van oudstrijders en ook door niet aflatend speurwerk.        

Citadel van Dinant
De citadel neemt een belangrijke plaats in in de geschiedenis van Dinant. In de 11de eeuw werd het eerste verdedigingswerk op de rots gebouwd. Op het hoogtepunt van zijn bloei, in 1466, werd de stad en zijn citadel met de grond gelijk gemaakt door Karel de Stoute. Ontdek de geschiedenis in het museum en bekijk de levensechte reconstructies. Breng met het hele gezin een prettige dag door in de Citadel van Dinant.

De Tuinen van Annevoie
Ontdek de betoverende watertuinen van Annevoie. Een schitterend Waals erfgoed uit de XVIII eeuw. De tuinen hebben diverse thema's:

 • De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert
 • De Italiaanse stijl, waarbij de kunst zich aan de natuur aanpast
 • De Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert


Dit adembenemende park geeft zijn pracht slechts mondjesmaat prijs: naarmate de bezoeker erdoor wandelt, ontdekt hij steeds meer bijzonderheden en wordt hij verrast door de uitzonderlijke veelheid aan contrasten.

Torgny
Torgny wordt ook wel het mooiste dorpje van de Gaumestreek genoemd. Dit kleine dorpje weerspiegelt de zuidelijke sfeer van de Provence door de huizen van geelroze kalksteen, de rode dakpannen en de oude wasplaats. Torgny staat bekend om haar wijngaarden en de kluizenaarswoning. Deze woning is in 1729 gebouwd en in de 19de eeuw gebruikt door vrouwen die geen man konden vinden of zwanger waren om op bedevaart te gaan. In 1977 werd er een Dominicaanse zuster tot kluizenaar aangesteld.