Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping Petite Suisse

Vanuit camping Petite Suisse liggen op rijafstand de volgende steden en dorpen die zeker een bezoek waard zijn.


Erezée
Dit flinke dorp met bijna drieduizend inwoners is net aan een heuvel gebouwd. Erezée ligt net ten zuidoosten van het wereldberoemde Durbuy. Het is gelegen in een bosrijke omgeving. Hier kun je wandelen, kayak-en, boottochten maken en beschikt over een rood-witte stoomtram dat vanaf Pasen tot de tweede zondag van oktober iedere weekeinde (in de zomermaanden elke dag) een leuk ritje maakt door het dal van de Aisne.

Namen
Namen is de hoofdstad van Wallonië. De stad is gelegen aan de samenloop van de Maas en de Samber, 25 kilometer ten oosten van Charleroi. De Ardennen worden hier ook vaak de Naamse Ardennen genoemd. Namen heeft een geweldige middeleeuwse stadskern.

Bouillon
Diep verborgen in het Ardense woud, omarmd door een meander van de Semois, ligt het kleine middeleeuwse stadje Bouillon. Mede dankzij het kasteel van Godfried van Bouillon is een wandeling door Bouillon als een reis terug in de tijd. Kwalitatieve hotels, charmante Ardense huisjes, oude molens en talrijke wandelpaden maken deel uit van deze mooie plaats. Talrijke culturele en sportieve activiteiten maken jouw verblijf in het hart van de Ardennen er een van intens genieten en ontdekken.  

Torgny
Helemaal in het uiterste zuiden van België ligt het schilderachtige Torgny, dat vanwege die bevoorrechte ligging ‘Le Méridional' wordt genoemd. Door de bescherming van de Ardennen en de Zuidelijke ligging geniet het van een microklimaat dat weerspiegeld wordt in de hele sfeer van het dorp en zijn omgeving die verrassend zuiders is. Dit dorp kreeg de bijnaam “La Petite Provence”. 

Bastogne
Bastogne is van oudsher een echte handelsstad, gespecialiseerd in leder- en ijzerbewerking en productie van wol. Dit centrum is door de jaren heen flink veranderd maar het is een echte handelsstad gebleven. Elke zondag kun je in dit centrum terecht bij 300 winkels.

La Roche
La Roche-en-Ardenne is een stad en gemeente aan de oever van de Ourthe in de provincie Luxemburg. De plaats trekt in het zomerseizoen veel toeristen, er zijn veel mogelijkheden voor actieve sporten. Iedere zomeravond is er een voorstelling waarin een spook (genaamd Berthe) met een bel op het middeleeuwse kasteel verschijnt, een lokale legende. Dit is een leuk plaatsje met voor ieder wat wils.   

Het historische stadje Spa
Dit mooie stadje wordt vaak “de Parel van de Ardennen” genoemd en dit met een bijzonder goede reden. In de loop van de eeuwen is dit stadje steeds bekender geworden, haar reputatie reikt dan ook ver over der Belgische grenzen. De oorzaak van deze roem is te danken aan de bijzondere geologische verschijnselen.

Het veelzijdige Durbuy
Een veelzijdig gebied met een uitgebreid aanbod. Durbuy mag dan wel het “kleinste stadje ter wereld” zijn, maar de aantrekkingskracht ervan wordt elk jaar groter en het aanbod steeds uitgebreider. Ondanks dit diverse aanbod is Durbuy nog echt Ardens. Durbuy bestaat uit 41 dorpen en gehuchten.

Luxemburg
Het kleine landje Luxemburg in Europa is zeker een bezoekje waard. Vooral in het noorden vind je een diversiteit in flora en fauna. In het zuiden van Luxemburg ligt de hoofdstad Luxemburg, hier wonen dan ook meer mensen dan in het noorden. De hoofdstad is een oude vestingstad. Hier kun je diverse activiteiten ondernemen zoals de Adolfsbrug of de kathedraal van Carillon bezoeken. Bezoek dit kleine land en maak er een veelzijdige trip van.

Luik
Het stadsbeeld wordt bepaald door twee heuvels. De 100 meter hoge heuvel van de citadel en de Publémont, waarop de Sint-Maartenskerk staat. De binnenstad bestaat uit nauwe straatjes en kleine pleinen. Verder is er elke zondag een grote markt langs de Maas. De stad Luik heeft zo zijn charmes, zo kun je genieten van de Luikse wafels. 

Virton
Wanneer je de Gaumestreek bezoekt moet je ook echt eens een bezoek brengen aan de mooie hoofdstad Virton. Dit stadje heeft een gezellig middeleeuws centrum. Dit historische gevoel wordt versterkt door de oude hellende paden en de kalkstenen huizen met rode daken.