Activiteiten

Wandelen in Limburg

Wandelen in Limburg

vanuit Camping Goolderheide

Niet alleen fietsers, maar ook wandelaars weten de natuur van Belgisch Limburg te waarderen. In deze streek worden bossen afgewisseld met o.a. paarse heidevelden en vennen. Wandelen in Limburg kan door gebruik te maken van de wandelnetwerken. Wandelroutes zijn door middel van lussen met elkaar verbonden.


Nationaal Park Hoge Kempen
Het enige Nationale park van België heeft een oppervlakte van maar liefst 5700 hectare en staat op nummer één bij wandelaars. Er zijn 6 toegangspoorten tot dit unieke natuurgebied met horeca en gratis parkeergelegenheid. Het Nationaal Park Hoge Kempen biedt een prachtig stukje puur natuur met mooie, autovrije wandeltochten.

Wandelen door veelzijdig Limburg
Limburg wordt wel de groene long van Vlaanderen genoemd. De groene provincie biedt wandelaars dennenbossen, velden, heide en meer dan 1000 vijvers en plassen. Bijzonder zijn ook de mijnterrils of steenbergen, een overblijfsel uit de mijnen. Maar ook de fruitboomgaarden in Haspengouw met de bloesemfeesten in april maken het landschap van Belgisch Limburg aantrekkelijk voor wandelaars.

Voor wie nog niet bekend is met Belgisch Limburg is dit wellicht hét moment om de ‘stoute’ wandelschoenen aan te doen. Er valt in Limburg veel moois te ontdekken. Limburg: dichtbij en gastvrij!