Attracties

Attracties

In de omgeving van Camping Goolderheide

Hieronder vind je een overzicht van alle spannende en uitdagende attracties die in de omgeving van Camping Goolderheide gelegen zijn.


Nationaal Park Hoge Kempen
Laat je verrassen door het enige nationale park van Vlaanderen met 300km wandelroutes (keuze uit 40 wandelingen) of doorkruis het park met de fiets dankzij het uitgezette fietsroutenetwerk. Een natuurgebied van 5700 hectare met paarsgekleurde heidevelden, uitgestrekt dennenbossen, waterplassen en vergezichten. Een indrukwekkende flora en fauna vind je terug in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Bocholter Brouwerijmuseum
Wie houdt van bier voelt zich zeker thuis in België. Het grootste biermuseum van Europa ligt vlakbij Camping Goolderheide. In het Bocholter Brouwerijmuseum ontdek je de oorsprong van een biertje inclusief de smaak, de geur en de kleur. Het museum staat bol van de geschiedenis van bier en leuke anekdotes. En natuurlijk kun je in het café of op het zonnige terras ook proeven van de met zorg bereide bieren.

Alpacaboerderij
In Bocholt kun je ook de Alpacaboerderij bezoeken. De Alpaca’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn familie van de lama’s. De wol van de Alpaca’s is van een uitstekende kwaliteit. Voor kinderen is op de Alpacaboerderij een speurtocht uitgezet, waardoor een bezoek aan de boerderij niet alleen leuk, maar ook leerzaam is.

Plopsa Indoor Hasselt
In Belgisch Limburg is een overdekt Plopsa attractiepark met buitenspeeltuin in Hasselt. Bekende Studio 100 figuren, zoals K3, Kabouter Plop, Bumba en Piet Piraat komen terug in de attracties, die bij uitstek geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Kinderen beleven een dag vol speelplezier met attracties als de carrousel, de vuurtoren, de glijbanen, de K3 brandweermolen en de Bumba show.