Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping Goolderheide

Hieronder vind je een overzicht van alle gezellige steden en dorpen die in de omgeving van Camping Goolderheide gelegen zijn.


Hasselt
De modestad Hasselt werd uitgeroepen tot de gezelligste en properste stad van Vlaanderen. Niet alleen grote ketens zijn hier gevestigd, maar ook exclusieve boetiekjes zijn te vinden in de winkelstraten. Wie meer wil weten over mode, bezoekt het modemuseum. “Van graankorrel tot borrel” is het motto van het Nationaal Jenevermuseum in het centrum van Hasselt. Maar ook Japan is te vinden in Hasselt, hier werd de grootste Japanse tuin van Europa gerealiseerd. En lekker eten…ook dat kan in Hasselt!

Genk
Genk biedt haar bezoekers een centrum met een vernieuwd dorpsplein met cafés en terrassen, een weekmarkt met meer dan 250 standhouders en drie overdekte shoppingscenters. De oude mijnen van Winterslag zijn omgetoverd tot C-mine, een bijzondere ontmoetingsplek van creativiteit. In Genk ligt bovendien de Kattevennen, één van de toegangspoorten tot Nationaal Park Hoge Kempen met een Cosmodrome, waar je als een astronaut de sterren en planeten leert kennen.

Tongeren
In de oudste stad van België herbergt een veelbewogen verleden. Zo herinnert het standbeeld van Ambiorix op de Grote Markt aan de tijd van de Galliërs. De Romeinen bouwden de Middeleeuwse verdedigingswallen. Imposant is ook de Gotische basiliek in Tongeren en het Begijnhof, dat behoort tot het beschermd erfgoed van Unesco. Het Gallo-Romeinse museum wordt geprezen om haar permanente tentoonstelling en tijdelijke exposities.

Thorn
Thorn, gelegen in Nederlands Limburg, wordt ook wel het witte stadje genoemd. De ongekende charme van het stadje heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland. De Abdijkerk torent boven de witte huisjes. Ook het gemeentemuseum Het Land van Thorn en de Kapel onder de Linden zijn gewaardeerde bezienswaardigheden. Kenmerkend voor Thorn zijn bovendien de straatjes, die met maaskeien zijn geplaveid.