De Languedoc provincie in Frankrijk staat bekend als een zeer veelzijdig gebied. Van heuvels tot strand en van natuur tot stedelijk gebied. Elke vakantieganger kan zich hier op zijn gemak voelen.

De Languedoc provincie herbergt vele kwaliteiten die jouw vakantie tot een geslaagde vakantie kunnen maken. Zo is de streek ideaal om te wandelen, maar kun je ook prachtige stedentrips plannen in het gebied. Door het historische karakter van Languedoc zul je nooit uitgekeken zijn op het gebied en zijn charmes. Maar ook voor de strandgangers is dit de uitgelezen vakantie plek. De uitgestrekte zandstranden trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Je zult dus niet de eerste zijn die zich zal verwonderen over de pracht van dit gebied.

Wandelingen en fietstochten door de natuur

Ben je niet zo'n fan van de stranden, en trek je liever de bergen in? Geen probleem. Languedoc leent zich uitstekend voor de wandelaars en fietsers onder ons. Met tientallen fiets en wandelroutes weet je zeker dat je nooit twee keer dezelfde route hoeft te fietsen of lopen. Je kan er voor kiezen om je volledig in de natuur te dompelen, maar je kunt het ook afwisselen met een bezoek aan één van de velen steden of dorpen die deze provincie kent. Zo kun je je actieve vakantie niet alleen volledig naar wens invullen, je kunt hem ook nog afwisselend maken.

Het klimaat van Languedoc

Languedoc ligt in het zuiden van Frankrijk. Dit betekent over het algemeen dat het er vrij warm kan worden in de zomer. De kuststreek kenmerkt zich door de warmte, in de bergen kan het wat koeler zijn. De zomer geldt hier als de beste vakantieperiode. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld rond de 26 graden. Een ideale vakantietemperatuur. En voor neerslag hoef je in de zomer ook niet bang te zijn. Met gemiddeld 7 tot 8 regendagen per maand is de kans dat jouw vakantie in het water valt bijzonder klein. Wil je meer weten over het klimaat en de weertrends in de Languedoc? Kijk dan eens hier.

Campings in de Languedoc

BestCamp biedt een aantal campings aan in de Languedoc. Deze campings combineren natuur met kampeergemak. Campings Blue Bayou en Les Vagues trekken de gasten met hun prachtige zwembad en mooie ligging aan zee. Camping Les Tamaris ligt strak aan het strand. Een kampeerplaats voor de echte zeeliefhebber dus. Camping Plein Air des Chênes ligt dan weer mooi tussen de natuur en de zee in. Iedereen kan zijn of haar vakantie hiermee op en top vieren.

git st

Alle campings in Campings in het mooie Languedoc

Totaal 0 campings
Topcampings in Campings in het mooie Languedoc

Ontdek meer

Van alle regio's van BestCamp