Omgeving

Omgeving

Van Camping Le Col Vert

In het zuidwesten van Frankrijk ligt de Aquitaine, of Nouvelle-Aquitaine, zoals het sinds 2016 officieel heet. Deze streek, met als hoofdstad Bordeaux, is een favoriet onder de vakantiegangers. Met departementen als de Dordogne en Les Landes biedt deze provincie aan iedereen de kans op een perfecte vakantie.


De veelzijdigheid van de Aquitaine provincie spat er vanaf. Wijnliefhebbers kunnen zich volledig onderdompelen in de bekende Bordeaux wijnstreek, terwijl surfliefhebbers de Atlantische oceaan kunnen trotseren. De provincie bestaat uit 5 departementen met elk zijn eigen charme: de Gironde, de Dordogne, les Landes, de Lot-et-Garonne en de Pyrénées-Atlantique.

Camping Le Col Vert is gelegen in les Landes. Les Landes is een departement dat zich voornamelijk aan de kust bevind. De witte zandstranden zijn voor surfers de place to be. Maar ook voor de minder actieve vakantiegangers is Les Landes een prachtige plek om je vakantie door te brengen. Ook de binnenmeren die het departement rijk is zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. En ben je het water even zat? Dan kun je letterlijk en figuurlijk verdwalen in de uitgestrekte bossen.