Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Le Col Vert

Vanuit Le Col Vert liggen op rijafstand vele gezellige dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.


Léon (5 km)
Het dorp Léon ligt aan de andere kant van het Meer van Léon op slechts 7 minuten rijden van Le Col Vert. Prachtig gelegen aan de oevers van de rivier Hutchet zijn er in de zomer dagelijks markten met allerlei (lokale) producten.

Soustons (23 km)
Soustons  is in het zuiden van les Landes gelegen, in de buurt van de zee en het Baskenland. Omringd door vijf meren en de grootste bossen van Europa heeft Soustons een gunstige ligging om heerlijk te wandelen of te fietsen.

Dax (35 km)
De thermale stad Dax ligt aan de rivier de Adour, die vanuit de Pyreneeën naar de Atlantische Oceaan stroomt. De stad is bekend om zijn historisch erfgoed uit de Gallo-Romeinse tijd en wordt tot vandaag de dag nog erg goed onderhouden. Dax is een geliefde toeristische bestemming door de aanwezigheid van vele thermale baden waar je heerlijk een dagje kan ontspannen. Ieder jaar rond 15 augustus is er een groot feest in de stad ter gelegenheid van de Feria van Dax, een groot volksfeest rond stierengevechten.

Capbreton (47 km)
Capbreton is een bekende jachthaven en badplaats waar je heerlijk kunt luieren ana het strand, surfen en zeilen. In de badplaats bevinden zich maar liefst acht zandstranden en is dan ook erg geliefd bij toeristen om een dagje (of meer) door te brengen. Het symbool van de havenstad, de lange houten steiger, ligt aan de ingang van de haven; een ideale plek om even bij te komen, te genieten van het uitzicht en de zilte zeelucht. Een bezoekje aan de vismarkt van Capbreton mag niet overgeslagen worden. Dit is ‘the place to be’ voor verse vis. Hier kun je alle soorten vis die in dit gedeelte van de Atlantische oceaan gevangen worden direct van de visser zelf kopen.

Bayonne (64 km)
Bayonne is één van de mooiste steden in de Gascogne op ongeveer 50 minuutjes rijden van Camping Le Col Vert. Deze Baskische stad heeft veel kleurrijke gebouwen, schilderachtige oude straatjes en een prachtige gotische kathedraal. De Botanische tuinen van Bayonne zijn echt schitterend en de twee musea aan de rechteroever van de rivier La Nive die door de stad stroomt zijn echte aanraders. Gedurende het jaar worden er ieder jaar grote festivals georganiseerd in Bayonne, zoals de Bayonse Feesten, waar de stad vijf dagen en vijf nachten in feestmodus is.

Mont de Morsan (74 km)
Mont de Morsan is de hoofdstad van de Landes, heeft drie rivieren die door de stad stromen en is een erg leuk plaatsje om eens een dagje te bezoeken. Als je door de stad heenloopt zie je veel sporen uit het verleden zoals torens van de oude vestigingsmuur en de oude Romaanse kapel. Mont de Marsan staat ook wel bekend als beeldhouwstad, te bewonderen in het opmerkelijke Despiau-Wlérick museum. In de binnenstad zijn verschillende oude straatjes met leuke winkeltjes.