Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Le Col Vert

De regio Landes in de Aquitaine biedt diverse activiteiten en plaatsen die je kan bezoeken tijdens een vakantie op 4-sterren camping Le Col Vert. Omgeven door de prachtige natuur, geschiedenis en vele festiviteiten kun je genieten van de wijde zandstranden van Hossegor en Capbreton, het natuurpark van de Landes de Gascogne en het verbazingwekkende Duin van Pilat. De Landes regio biedt talrijke plekjes en attracties om te ontdekken.


De zilveren zandstranden aan de Atlantische Kust
Langs de kust van de Atlantische oceaan vind je verschillende prachtige zandstranden. Breng tijdens je verblijf op Le Col Vert een bezoekje aan de prachtige stranden van Capbreton, Cap Ferret, Hossegor, Arcachon of Biscarosse.

Het museum Marquèze
Het eco-museum in Sabres is één van de meest populaire toeristische attracties van de Landes. In dit fascinerende dorp reis je terug naar het leven in de 19de eeuw. In het hart van het natuurpark van de Landes Gascogne leefde een afgelegen boerengemeenschap die samen woonden en werkten met de waardering voor de unieke natuur. Het was een gemeenschap die typerend was voor dit deel van Frankrijk. Bezoekers komen aan op een stoomtrein vanuit het oude station van Sabres en krijgen een glimp te zien van hoe herders, molenaars en boeren de kost verdienen. Er zijn veel dieren en voor de kinderen is er genoeg om te doen.

Het Regionaal Natuurpark Les Landes de Gascogne
Met ruim 315.000 hectare is het Regionaal Natuurpark Les Landes de Gascogne het grootste woudmassief van Europa. Het woud werd in de 19de eeuw door de mens gezaaid om de duinen af te bakenen en de vochtige gebieden van Les Landes droog te leggen. Ontdek de uitzonderlijke bossen door te wandelen over de paden door het kreupelbos, te fietsen over de kleine boswegen of door een tochtje met de mountainbike of te paard langs de bewegwijzerde routes. Je kan zelfs in een kano of kajak de Leyre afdalen.

Duin van Pilat
Ga je naar de regio Les Landes, dan mag een bezoek aan het gigantische Duin van Pilat niet ontbreken. Op slechts anderhalf uur van Le Col Vert is één van de mooiste bezienswaardigheden van de regio Aquitaine te bewonderen. De indrukwekkende zandformatie is gelegen bij het plaatsje La Teste-de-Buch en is de hoogste duin van Europa. Afhankelijk van de periode is het duin 100 tot 115 meter hoog, 2,7 kilometer lang en 500 meter breed. Hierdoor is het Duin van Pilat de ideale plek om van het uitzicht over de Atlantische Oceaan en zijn kilometers lange zandstranden en dennenbossen te genieten.