Steden en dorpen

Steden en dorpen

Vlakbij Camping L'Orée du Bois

In de buurt van Camping L'Orée du Bois liggen verschillende steden die de moeite waard zijn voor een bezoekje. Van heerlijke kuststadjes tot prachtige oude steden.


La Palmyre (6 km)

Dit prachtige kuststadje is een groot liefhebber bij bezoekers vand e Atlantische kust. Met lange, uitgerekte stranden, vele mogelijkheden tot surfen en andere strandactiviteiten en een gezellige stadskern is dit stadje zeker de moeite waar om eens een bezoekje aan te brengen.

La Rochelle (71,5 km)

La Rochelle is een prachtige stad in Charente-Maritime. De blikvanger, de haven met 3 grote torens, is nog een mooi overblijfsel uit het verleden. Vanaf La Rochelle kun je de omgeving perfect per fiets verkennen. Met ruim 230 kilometer aan fietspaden door de stad en de omgeving kun je hier zeker een dag zoet zijn met je tweewieler.

Saintes (55 km)

Saintes is een hele oude stad, wat je terugziet in de bebouwing. De Romeinen hebben de stad zo'n 2000 jaar geleden gesticht. Herkenningspunt van de stad is de grote Kathedraal Saint-Pierre. Deze kathedraal steekt fier boven de stad uit. Absoluut een must bij een verblijf op Camping L'Orée du Bois.