Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de buurt van Camping Les Péneyrals

Vanuit Les Péneyrals liggen op rijafstand diverse pittoreske dorpen en steden die zeker een bezoekje waard zijn.


Sarlat-la-Canéda (10 km)
Zonder enige twijfel is dit stadje dé parel van de Périgord. Op circa 30 minuutjes rijden vanaf de camping maak je kennis met de charme van dit middeleeuwse stadje en zijn mooie architectuur. Je kunt heerlijk door de stad struinen of één van de door de VVV samengestelde wandelingen maken. Bezoek het centrale plein met de kathedraal Saint-Sacerdos, het stadhuis en het maison de la Boétie, geboortehuis van een Franse dichter. Naast toeristische bezienswaardigheden is Sarlat ook in trek als winkelcentrum voor de hele regio. Je vindt er regionale en lokale producten als notenolie, wildworst, foie gras enzovoorts. De gezellige restaurantjes en cafés met hun terasjes op straat zorgen voor een gezellige sfeer. In de zomermaanden zijn er vaak markten en staat Sarlat in het teken van het theaterfestival. 

Montignac (22 km)
In het hart van de Vézère vallei vind je de plaats Montignac, wereldwijd bekend door de beroemde grotten van Lascaux. Naast een idyllisch en natuurlijk landschap biedt de stad veel architectonische monumenten, zoals het kasteel van Coulognes, en belangrijke prehistorische vindplaatsen zoals Le Regourdou en La Balutie.

Beynac-et-Cazenac (23 km)
Een bezoek aan het plaatsje Beynac-et-Cazenac mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in de Dordogne. Dit tegen de rotswand aangebouwd stadje met zijn imponerende kasteel biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de streek. Tegenover, op de heuvel, is het kasteel van Cazenac gelegen, en zo onstond de naam van dit stadje. 

La Roque-Gageac (23 km)
En zo zijn er meerdere plaatsjes die niet mogen ontbreken gedurende je verblijf op camping Les Péneyrals. La Roque-Gageac behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is gelegen aan de voet van een klif, langs de oever van de rivier de Dordogne. Aanschouw de huizen die aan, op en tegen de rotswand aan zijn gebouwd en slenter door de straatjes om kennis te maken met de Dordogne. Vanaf hier kun je een leuke toch met rondvaartboot maken of kanoën op de rivier. 

Vezac (24 km)
Dit kleine dorpje met nog geen 1.000 inwoners ligt in het midden van de Périgord Noir. Men kan hier genieten van een bijzonder mooi uitzicht op de vallei van de Dordogne en de verschillende kastelen in de omgeving zoals van Beynac, Castelnaud en Fayrac. Mocht je hier toch zijn, bezoek dan ook de historische tuinen van Marqueyssac. 

Rocamadour (64 km)
Het stadje Rocamadour wordt door de eeuwen heen al gezien als dé trekpleister van de Dordogne. Vele reizigers en toeristen komen er voor de buitengewone combinatie van historie, gezelligheid, kunst en landschappen. Ook deze stad is gebouwd op een rots, boven de rivier Alzou. Voor de echte Frankrijk liefhebbers zal het geen nieuwtje zijn dat er een kaasje naar dit stadje is vernoemd. De Rocamadour is namelijk een klein geitenkaasje. De stad beschikt over een enorme hoeveelheid heiligdommen, en dat maakt het ook een populaire pelgrimsbestemming.. die heel toevallig op de route naar Santiago de Compestela ligt. In het stadje leiden de straatjes je vanzelf naar de trappen richting de kerkjes. In het wijkje Le Coustalou staan prachtige vakwerkhuizen. Bovenaan de trappen kom je bij maar liefst zeven kerken en kapellen. De meest belangrijke is uiteraard de Chapelle Notre Dame, die voor de helft uit een rots is gehakt.