Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de buurt van Camping Les Péneyrals

Het Franse departement Dordogne staat bekend om zijn vele prachtige kastelen, de rivieren, de bijzondere rotsstadjes en de beroemde grotten. Ontdek wat er allemaal te beleven valt in dit gebied met een rijke geschiedenis en magnifieke landschappen.


Naast de steden en dorpen die veel bezocht worden door toeristen, zijn er ook een vele andere bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Camping Les Péneyrals die een bezoek waard zijn.

Manoir de Gisson
Dit landhuis is gelegen in het middeleeuwse centrum van Sarlat, op slechts 11 kilometer van de camping. Het mooie herenhuis dateert uit de dertiende eeuw na Christus en is volledig gerestaureerd, om zo haar kamers volledig in de oorspronkelijke 17e-eeuwse stijl te herstellen. Het unieke gebouw bestaat uit twee delen, die met elkaar verbonden zijn door een zeshoekige toren. Waan je helemaal terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Manoir de Gisson.

Grotten van Lascaux
De meest oude rotsschilderingen in de grot van Lascaux dateren volgens onderzoekers op 15.000 jaar voor Christus. Omdat de originele grot niet meer toegankelijk is voor bezoekers, wordt er een replica gemaakt, namelijk Lascaux II. Tijdens een bezoek aan deze prehistorische grot zie je indrukwekkende muurschilderingen van onder andere bizons, herten, paarden, neushoorns en stieren. Ga op ontdekkingsreis in deze grot, gelegen in de vallei van de Vézère.

Kastelen in de Dordogne
Puymartin,  Castelnaud-la-Chapelle, Milandes, Beynac... het houdt maar niet op met de 'châteaux' in deze regio! Er zijn vele kastelen te bezichtigen, de ene nog prachtiger dan de andere. Vele zijn er gelegen aan de rivier de Dordogne op ongeveer 30 minuten van de camping. Een ander bekend kasteel is Château Commarque, die ten westen van de camping ligt.

Tuinen van Marqueyssac en Eyrignac
De meeste bezochte tuinen in de Dordogne zijn die van Marqueyssac. Over de meer dan vijf kilometer aan wandelpaden kom je langs diverse bomen- en plantensoorten. De indrukwekkende tuinen vind je bij het gelijknamige kasteel en vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht op de rivier en de kastelen van Castelnaud, Fayrac en Beynac. Ideaal dus om deze attracties samen te combineren voor een dagje uit. 
De tuinen van Eyrignac hebben een oppervlak van tien hectare. Je kijkt je ogen uit tijdens een wandeling door de tuinen met buxushagen in allerlei vormen. Vergeet niet om mooie foto's te maken, die je bij een lekker drankje op het nabijgelegen terras weer terug kunt kijken. 

Maison forte de Reignac
In het plaatsje Tursac ligt deze bijzondere rotsburcht van Reignac. Slechts een beperkt gedeelte van dit bouwwerk is aan de buitenkant zichtbaar. Neem de hele familie mee voor een middagbezoek aan dit unieke 'Maison' en verken de verschillende vertrekken als de eetzaal, de keuken, de wapenzaal, de slaapkamers en de kerker. Bovendien heb je een uitzichtpunt waar je kunt genieten van een fraaie kijk over de Vézère. 

Aquarium Périgord Noir Le Bugue
In het grootste privé zoetwateraquarium van Europa maak je kennis met meer dan 600 vissoorten, het alligatorpark, maar ook het schildpaddenstrand en de serre met leguanen. Een leuk uitstapje voor een halve dag met de familie tijdens je vakantie op Les Péneyrals.

Les Noyeraies du Landers
Een klein familiebedrijf met walnotenboomgaard vlakbij Sarlat. Door middel van een rondleiding en informatie van de eigenaar kom je vanalles te weten over hoe walnoten- en hazelnotenolie gemaakt wordt met authentieke machines uit de 19e eeuw.