Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Sanguinet Plage

Camping Sanguinet Plage is gelegen in de Landes, maar vlakbij de grens met de Gironde, en dat maakt het de ideale bestemming om beide Franse departementen te ontdekken.


Het departement de Landes staat bekend als dé surfbestemming in Frankrijk. Maar vergeet de kilometerslange bossen niet en de streekgerechten met veel lekkers uit de zee. In deze streek vol verrassingen vind je een aantal dorpen en steden die het bezoeken waard zijn tijdens je vakantie op Camping Sanguinet Plage.

Biscarrosse (14 km)
Een bekende trekpleister in deze plaats is het meer van Biscarrosse. Het staat volop met duinen en naaldbomen.. én het is een geschikte plek voor het beoefenen van watersporten en vissen. Daarnaast kun je kiezen voor een dag vol waterplezier in het Aquapark van Biscarrosse. Een niet te missen activiteit is het Historisch Museum van Hydraviation, waar je alles te weten zult komen over de geschiedenis van het watervliegtuig.

Parentis-en-Born (17 km)
Deze plaats staat bekend om de Feria's van Parentis en trekt daarom ieder jaar in augustus vele locals en toeristen. De straten kleuren rood en wit tijdens deze traditie en er worden vele activiteiten georganiseerd als optochten, bloemparades, concerten, shows en proeverijen. In de Arènes Roland Portalier worden de bekende stierengevechten gehouden.

La Teste-de-Buch (24 km)
Deze populaire toeristische badplaats is gelegen in de Gironde, in de regio van Gascogne en ten noorden van het departement de Landes. Deze oude stad biedt een interessant cultureel erfgoed met religieuze bouwwerken en natuurlijke landschappen. Breng een bezoek aan het Verthamon, het Herenhuis van Baleste of Villa Téthys. In La Teste-de-Buch vind je ook een een bekend oorlogsmonument die de inwoners herdenkt die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Levant en de oorlog in Indochina. Er worden geregeld festivals en culturele evenementen georganiseerd. Vlakbij vind je andere trekpleisters als Arcachon en Pyla-sur-Mer. 

Arcachon (30 km)
Deze badplaats heeft een rijk verleden en telt vele chique huizen, een plaats die in de zomer- maar ook wintermaanden veel bezocht wordt. Je kunt er heerlijke fietstochten maken, wandelen over de immense stranden en uiteraard de lokale gerechten proeven, met veel vis en oesters. Vanaf de boulevard heb je een prachtig uitzicht over het Bassin van Arcachon, een binnenzee met wel 250m² aan oppervlak. Tegenover zie je de Cap Ferret liggen, een ideale plek om te fietsen. 

Mimizan (41 km)
Eén van de meeste populaire dorpen en surfspots aan de Atlantische Kust is Mimizan. Typisch aan dit gebied zijn de brede stranden en naaldbossen. Dit maakt het een uitstekende plaatsen voor watersporten als suppen, kanoën en surfen, maar ook boomklimmen, paardrijden en parachutespringen. De plaats is gelegen tussen Bordeaux en Biarritz, en kent daarnaast ook enkele bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Heritage House, het Museum Mimizan en de klokkentoren van de Priorij. De promenade in Mimizan is versierd met meer dan 300 soorten bloemen en struiken, wat voor een heerlijke vakantiesfeer zal zorgen.