Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Sanguinet Plage

Camping Sanguinet Plage heeft de perfecte ligging om de toeristische bezienswaardigheden van de Landes maar ook van de Gironde te ontdekken. Geniet van de mooie natuur op de schiereiland van Cap Ferret, leef je uit tijdens een watersportactiviteit of kijk je ogen uit over de meren en oceaan.


Aquapark Biscarosse
Dit leuke waterpark op het meer van Biscarrosse-Sanguinet met vele opblaasbare installaties, is het grootste ter wereld! Je vindt er diverse waterbanen, duikplanken, katapulten, trampolines, klimmuren, een reuzenglijbaan en nog veel meer! Met de hele familie kun je er veel plezier beleven, overdag maar ook in de avond.

Bassin van Arcachon
Afhankelijk van het getijde, kan de baai een wateroppervlak hebben van 40km² tot 150km² groot. Dit maakt het een paradijs voor zwemmers, zeilers en andere watersportfanaten. Naast recreatieve doeleinden, is het ook zorgvuldig beschermd natuurgebied, het domein van de oester én je vindt er een schitterend vogelreservaat voor vogels afkomstig uit heel Noord-Europa. Drie natuurfenomenen zijn het symbool geworden van de fascinerende schoonheid van het Bassin: Dune de Pilat, de Banc d'Arguin en het vogel eiland Ile aux Oiseaux met zijn" cabanes tchanquées", de bekende huisjes die op palen boven de zeespiegel zijn gebouwd.

Duin van Pilat
Een beroemde attractie in de Gironde, is de gigantische Duin van Pilat. Op slechts een half uur van Camping Sanguinet Plage is één van de mooiste bezienswaardigheden van de regio Aquitaine te bewonderen. De indrukwekkende zandformatie is gelegen bij het plaatsje La Teste-de-Buch en is de hoogste duin van Europa. Afhankelijk van de periode is het duin 100 tot 115 meter hoog, 2,7 kilometer lang en 500 meter breed. Hierdoor is het Duin van Pilat de ideale plek om van het uitzicht over de Atlantische Oceaan en zijn kilometers lange zandstranden en dennenbossen te genieten.

Het Regionaal Natuurpark van Les Landes de Gascogne
Met ruim 315.000 hectare is dit natuurpark het grootste woudmassief van Europa. Het werd in de 19e eeuw door de mens aangeplant om de duinen af te bakenen en de vochtige gebieden van Les Landes droog te leggen. Wandel door de buitengewone bossen, fiets over de kleine boswegen met je mountainbike of maak een ritje te paard langs de bewegwijzerde routes. Je kan zelfs in een kano of kajak de Leyre afdalen.

Vogelreservaat van Le Teich
Ten zuidoosten van de baai van Arcachon én in het Regionaal Natuurpark van Les Landes de Gascogne, vind je een groot aantal wilde vogels, die hun thuis vinden in dit beschermde natuurgebied met zoutwatermoerassen, lagunes, rietvelden, graslanden en bebossingen. Het vogelreservaat is het hele jaar door voor publiek geopend. Men kan een route van circa 6 kilometer afleggen en tijdens de wandeling stoppen bij observatiehutten, informatieborden en opgehoogde uitkijkpunten om rustig het gebied te verkennen.