Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Soustons Village

Breng een bezoek aan één van de gezellige dorpen of steden in de buurt van Camping Soustons Village. Er is keuze genoeg voor een leuk dagje weg!


Soustons (3 km)
De Camping Soustons Village is vernoemd naar het plaatsje waarin de camping gelegen is: Soustons. Soustons is in het zuiden van de Landes gelegen, in de buurt van de zee en het Baskenland. Omringd door meren en de grootste bossen van Europa heeft Soustons een gunstige ligging om heerlijk te wandelen of te fietsen. 

Dax (30 km)
Dax is gelegen in het departement Landes in de regio Aquitaine. Op Mont-de-Morsan na is Dax de grootste stad in dit gebied. De stad ligt aan de rivier de Adour, die vanuit de Pyreneeën naar de Atlantische Oceaan vloeit. In de tijd van de Romeinen werden thermale wateren bij het plaatsje ontdekt. De Romeinen maakten hier dankbaar gebruik van en bouden thermale baden bij het plaatsje, waardoor Dax al snel uitgroeide tot één van de belangrijkste Romeinse plaatsen. Dit is vandaag de dag nog steeds te zien als je door het stadje loopt. 

Biarritz (50 km)
Biarritz is een bekende badplaats aan de Atlantische kust, vlak bij de stad Bayonne en zeer geliefd onder toeristen en surfers. Het stadje heeft meer te bieden dan een heerlijk strand en hoge golven. Zo is er onder andere een museum over chocolade, daar zal het water je in de mond lopen! Napoleon III speelde een belangrijke rol voor de groei van het kleine vissersdorpje. Hij ontmoette hier in 1854 zijn latere echtgenote Eugénie de Montijo. Het werd van de ene op de andere dag Europa's hipste vakantieoord. Een bijzondere bezienswaardigheid in deze stad is de Russisch-Orthodoxe kerk welke in de 19de eeuw gebouwd werd voor de Russische aristocratie, voor wie Biarritz destijds een zeer geliefde badplaats was.