Omgeving

Omgeving

Van Camping Deux Fontaines

Bretagne is een prachtig veelzijdig stukje Frankrijk. Je vindt er mooie kuststroken, vanwaar je mooi uit kan kijken op (het in Normandië gelegen) Mont-St-Michel, maar ook prachtige bossen uit de verhalen over Koning Arthur. Wie op zoek is naar een mooie vakantie in Noord Frankrijk zit in Bretagne op het goede adres.


In Bretagne is veel mogelijk. Bij vakantiegangers is Bretagne vooral populair vanwege de wandelmogelijkheden. Het gebied kent geen hoge bergen, maar wel veel afwisselende natuur, zoals de kustlijn en de bossen. De ideale omgeving om steeds weer ergens anders heen te wandelen.

Bezienswaardigheden in Bretagne

Bretagne staat vol met bezienswaardigheden. Door de sterke invloed van het katholieke geloof zijn er veel kerken en 2 kathedralen te vinden in het gebied. Deze beide kathedralen, Kathedraal St-Corentin en Kathedraal St-Pierre, zij absoluut een bezoekje waard. 

Naast de kerken en kathedralen zijn er ook genoeg middeleeuwse bouwwerken in het gebied te vinden. Kasteel Meur in Plougrescant en Château de Fougère in, je raad het al, Fougère, zijn twee van deze bouwwerken. Bij een bezoek aan deze kastelen waan je je weer even in vroegere tijden. Maar ook de kleine stadjes en dorpjes in Bretagne voelen vaak middeleeuws aan.

Kamperen in Bretagne

Om de prachtige omgeving van Bretagne te kunnen ontdekken, is het fijn om een goede plek te hebben waar je je heerlijk terug kunt trekken aan het eind van de dag. Dit kan uitstekend op Camping Deux Fontaines. Deze prachtige camping ligt aan de Bretonse kust, en beschikt ook nog over een fantastisch zwembad. Als je jezelf wilt verzekeren van een geslaagde vakantie, dan zit je hier aan het goede adres.