Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Deux Fontaines

Tijdens een vakantie op Camping Deux Fontaines kun je de mooiste Bretonse landschappen bewonderen: ontdek met de oceaan op de achtergrond de mooiste kustplaatsjes waarlangs steile kliffen, fijnzandstranden, bontgekleurde vuurtorens en sprookjesachtige kastelen te bewonderen zijn.


Névez (5 km)
Névez is een klein schiereiland, prachtig gelegen tussen Pont-Aven en Concarneau. Een mooi dorpje met markante huisjes gebouwd van grote, rechtopstaande stenen, paradijselijke stranden met aanlokkelijke kreken en havens die verscholen in diepe inhammen liggen. Als je van de frisse, Bretonse zeelucht houdt, dan is Névez zeker de moeite waard tijdens om een verblijf op Camping Deux Fontaines een dagje rond te struinen. In Névez heb je direct toegang tot het witte zandrstrand en het magnifieke turkooisblauwe water waar het zuiden van Bretagne om bekend staat.  

Concarneau (16 km)
Het prachtige Concarneau is vooral bekend om zijn 'Ville Close'. Dit is een nog geheel in tact zijnde, ommuurd stadseel, gelegen op een landtong die in zee steekt. In de kleine straatjes binnen het ommuurde deel vind je nog prachtige, oude huisjes en leuke winkeltjes en restaurantjes. De stadsmuren zijn te beklimmen, vanwaar je een mooi uitzicht over het stadsdeel hebt. In de zomermaanden zorgen straatmuzikanten voor extra gezelligheid en sfeer. Concarneau is van oudsher een vissershaven en nog steeds is er een grote visafslag vaar de verse vis, krabben, garnalen, kreeften en oesters dagelijks vers worden afgeleverd. 

Bénodet (40 km)
De parel van de Bretonse kust en één van de mooiste plekjes aan de Atlantische kust. Zo wordt Bénodet ook wel genoemd. Het plaatsje staat vooral bekend om zijn prachtige stranden en de jachthaven. Volgens een oud gebruik laten de Bretons in de buurt van Bénodet hun afgedankte schepen achter zodat deze in hun element kunnen vergaan. Ze laten de rivier, wind en weerselementen hun werk doen. Dit als een soort eerbetoon voor bewezen diensten in de visserij. De geraamtes die achterblijven kunnen prachtige foto's opleveren en zijn zeker een bezoekje waard. 

Quimper (41 km)
Dit is de grootste stad in het westelijkste puntje van Zuid-Bretagne. De stad is gelegen op het punt waar drie rivieren samen komen, namelijk de Odet, de Steïr en de Jet. De naam van de stad is hier ook op gebaseerd en betekent samenvloeiing. Er is een leuk en levendig centrum en in de binnenstad vind je naast leuke restaurants en kleine toeristische winkeltjes ook nog vele mooie, oude, middeleeuwse huizen. Er is een prachtige kathedraal en ook de oude stadswallen zijn te beklimmen. Als je Bretonse kunst wil zien, dan ben je in Quimper ook aan het goede adres, hier bevindt zich een museum met Bretonse kunst. 

Brest (107 km)
De op één na grootste stad van Bretagne en te bereiken in slechts 5 kwartier rijden vanaf Camping Deux Fontaines. Ga op ontdekkingsreis door het hart van deze havenstand, genesteld in één van de mooiste baaien van Frankrijk. Bekijk de indrukwekkende brug van de Iroise, wandel langs de gezellige kade, bezoek het indrukkwekkende en kolossale Château de Brest of ontdek de onderwaterwereld in het park 'Océanopolis'.