Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Deux Fontaines

De regio Finistère in Bretagne biedt tal van activiteiten, plaatsen en prachtige stranden die je tijdens een verblijf op Camping Deux Fontaines kunt beoeken. Geniet van vele mooie stranden als bijvoorbeeld het strand van Tahiti, bezoek de Glénan eilanden. Voor cultuurliefhebbers mag een bezoek aan de kathedraal van Saint Corentin niet ontbreken. Ga een dagje naar Carnac om de indrukwekkende menhirs en dolmen te bekijken. Bretagne biedt talrijke plekjes en attracties om te ontdekken.


Het strand van Tahiti
Zo wordt het prachtige strand van Raguenez vlakbij Camping Deux Fontaines in Névez ook wel genoemd. Dit lange fijnzandstrand is ideaal gelegen tussen Concarneau en Pont-Aven staat bekend als het allermooiste strand van de Finistère in Bretagne. Door het kristalheldere water, een langgerekte fijnzandstrook, groen begroeide kliffen en rotsformaties bij het water doet dit strand denken aan een plaatje uit Polynesië, maar is toch echt aan de zuidkust van Bretagne te vinden! 

Glénan eilanden
De zeven eilandjes rond een binnenzee met kristalhelder water en witte zandstranden vormen samen de Glénan archipel. Gelegen bij Concarneau heeft deze archipel heel veel weg van het paradijselijke landschap van een tropisch eiland. Bij een verblijf op Camping Deux Fontaines is een bezoek aan Glénan zeker een aanrader! Van juni tot en met september kun je vanuit verschillende kustplaatsjes met de boot naar Saint-Nicolas. Ter plaatse zijn er tal van mogelijkheden om de dag door te brengen. Kies voor een rondleiding over het eiland, voor een tocht op een boot met een doorzichte bodem, ga zeilen of maak een duik bij de aanwezige duikschool. Een dagje genieten op één van de vele stranden behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden op dit prachtige eiland. 

Kathedraal Saint Corentin
Deze prachtige kathedraal behoort tot de belangrijkste sacrale bouwwerken van Bretagne. Het duurde drie eeuwen om dit monument te bouwen; de bouw begon al in de 13de eeuw en werd in de 15de eeuw afgerond. In de eeuwen die volgden werden er dingen toegevoegd aan de kathedraal, zoals de indrukwekkende stenen torens die de stad Quimper domineren. Deze zijn in 1856 toegevoegd, maar toch toont de kathedraal een achitectonische eenhoud. Vergeet niet de fraaie glas-in-lood ramen te bewonderen, evenals het prachtige 19de eeuwse altaar. 

Menhirs en Dolmen in Carnac
Deze rechtopstaande, langwerpige rotsen van 1 tot 3 meter hoogte zijn bekende rotsformaties in Bretagne. De Menhirs zijn vaak opgesteld in lijnen of cirkels die samen een geheel vormen. Dolmen is een ander woord voor graven bestaande uit stenen (soort hunnebedden). Beiden zijn over heel Bretagne te vinden, maar bij het stadje Carnac op een uurtje rijden van Camping Deux Fontaines vind je de mooiste voorbeelden, verdeeld over 4 plekken staan meer dan 2600 menhirs opgesteld in lange rijen. Het blijft onvoorstelbaar hoe deze gigantische stenen verplaatst zijn in een tijd dat er nog geen elektrische hulpmiddelen waren. De menhir die automatisch in je op zal komen is die waar Obelix graag mee rondloopt.