Steden en dorpen

Steden en dorpen

Vlakbij camping Paris Maisons-Laffitte

Vanaf camping Paris Maisons-Laffitte zijn er verschillende leuke steden en dorpen te bereiken.


Versailles (19 km)
Versailles staat bekend om het prachtige kasteel dat er staat (of paleis, zoals we het in Nederland noemen). Dit kasteel, dat omgeven is door prachtige tuinen, heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Het is namelijk de plek waar de vredesovereenkomst tussen Duitsland en Frankrijk is getekend aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Een bezoek aan camping Paris Maisons-Laffitte is de perfecte gelegenheid om dit prachtige gebouw van een bezoekje te voorzien.

Parijs (28 km)
Op korte afstand van de cmaping ligt wereldstad Parijs. De stad, die ook wel lichtstad of stad van de liefde wordt genoemd, staat bol van de leuke activiteiten. Voor de mensen die van cultuur houden, is er bijvoorbeeld het prachtige Louvre. Dit museum staat bekend als een van de mooiste musea ter wereld, met als pronkstuk de 'Mona Lisa'. Als je toch in de stad bent, vergeet dan niet de Eiffeltoren op te gaan. Deze gigantische metalen toren, opgezet voor de wereldtentoonstelling van 1889, geeft je een prachtig uitzicht over de stad. 

Ook leuk: de wijk Montmartre. Deze kunstenaarswijk staat vol met artiesten. Je kan hier bijvoorbeeld een mooi portret laten tekenen of schilderen. Als dat geen leuk souvenirtje is. En voor de avonturiers onder jullie is er de wijk Montparnasse, waar je een kijkje kan nemen in de griezelige catacomben van Parijs. Durf jij het aan?

Melun (81 km)
Iets verder van de camping af ligt de stad Melun. Deze stad is omgeven van leuke bezienswaardigheden. Zo is er een mooie binnenhaven in het stadje te vinden, en kun je verschillende kastelen in de buurt van de stad bezoeken.