Omgeving

Omgeving

Van Camping Côte de Nacre

Wie Normandië hoort, denkt meteen aan de tweede wereldoorlog. Hoewel de stranden van deze Franse kustprovincie ook absoluut bekend staan om hun oorlogsgeschiedenis, heeft Normandië nog veel meer te bieden!


Zo is er het prachtige Mont-St-Michel, een abdij gebouwd in de zee. Doordat het getij zo onstuimig is, was de abdij een groot deel van zijn geschiedenis niet bereikbaar bij vloed. De bouw van een dam tussen het schiereiland en het vaste land bracht hier verandering in. Nu is deze prachtige plek ook met vloed te bereiken. Wel zo makkelijk als je een dagje Mont-St-Michel wil plannen.

Natuur in Normandië
Naast de abdij heeft Normandië ook voor de natuurliefhebbers genoeg hoogtepunten. De krijtrotsen bijvoorbeeld. Deze rotsen nemen soms bijzondere vormen aan, zoals het geval is bij Falaise d'Aval. Hier waan je je haast in een dierentuin. De rots lijkt hier namelijk ontzttend op een olifant. Een mooi voorbeeld van waar de natuur toe in staat is.

Het stedelijke Normandië
Ook de steden en dorpen in Normandië trekken veel toeristen naar zich toe. Zo is er Giverny, het plaatsje waar de beroemde schilder Monet tot zijn dood gewoond heeft. Of  de hoofdstad Rouen, dat bekend staat om zijn kathedraal Notre-Dame. Deze middeleeuwse kathedraal is niet alleen prachtig om te zien, hij dient ook als zetel voor de aartsbisschop van Rouen.

Cider in Normandië
"Dos Calvados". Veel mensen kennen deze uitspraak van clown Bassie als hij pannenkoeken gaat bestellen. Maar weinig mensen beseffen dat de drank die Bassie zo enthousiast over zijn eten giet komt uit het stadje Calvados in Normandië. Met een bezoek aan de stad kun je jezelf helemaal inleven in de wereld van dit cider.

Kamperen in Normandië
Om niets van deze regio te missen, kun je je trip naar Normandië perfect combineren met een verblijf op onze BestCamp Camping Côte de Nacre in Normandië. Deze 5 sterren camping heeft een prachtig zwembad en is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving van Normandië te ontdekken. En met het strand op loopafstand kun hoef je je ook niet bezwaard te voelen als je een dagje op de camping wil blijven.