Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Côte de Nacre

Vanuit Côte de Nacre liggen op rijafstand vele gezellige dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.


Saint Aubin sur Mer (1 km)
Saint-Aubin-sur-Mer is de charmante badplaats waarin Camping Côte de Nacre is gelegen. Een uitgelezen plek aan de Normandische kust om aan relaxen en rust toe te komen. Het dorpje ligt echt aan zee, ideaal om met de hele familie lekker te gaan zwemmen en van het warme zand te genieten op het strand van de Côte de Nacre (de Kanaalkust).

Courseulles sur Mer (6 km)
Hier vind je het beroemde 'Juno Beach', één van de landingsstranden in Normandië waar de geallieerden op D-Day aan land gingen. Juno Beach was als landingszone toebedeeld aan de Canadese 3de infanteriedivisie. Op nog geen 6 kilometer van Camping Côte de Nacre gelegen, is dit zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Hier vind je het enige Canadese museum op de D-Daystranden (Centre Juno Beach), gewijd aan de Canadezen die hier in 1944 landden  en een gedenkplaats voor de 2049 Canadezen die hier begraven zijn. 

Caen (18 km)
Caen is na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog op een aantrekkelijke wijze weer herbouwd. Geniet in het gezellige centrum op één van de leuke terrasjes, ga heerlijk uit eten in één van de vele restaurants of ga uitgebreid winkelen. Vergeet niet het museum Mémorial te bezoeken, in dit museum wordt de hele geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op een zeer duidelijke en indrukkwekkende manier uitgelegd. 

Bayeux (27 km)
Bayeux is de hoofdstad van het departement Calvados in de regio Normandië en heeft een mooi, historisch centrum dat bewaard is gebleven. Dankjzij het rijke verleden ademt de stad (op een ingetogen manier) een statige sfeer uit met smalle straatjes en rijke panden. De Notre-Dame is één van de fraaiste oude gotische kathedralen van Frankrijk en zeker een bezoekje waard. De stad is bekend om het Tapijt van Bayeux welke te bewonderen is in een mooi en authentiek gebouw. Dit Tapisserie uit de 11de eeuw vertelt het verhaal van de invasie in Engeland door Willem de Veroveraar en de daarop volgende veldslag bij Hastings. 

Deauville (50 km)
Deauville is de parel van de Côte de Nacre, oftewel de Kanaalkust. De badplaats is wereldberoemd geworden als ontmoetingsplaats van filmsterren. Het jaarlijks festival van de Amerikaanse film trekt talrijke filmsterren en betekent een hoogtepunt voor het elegante kustplaatsje. Flaneer over de Promenade des Planches vlakbij het strand van Deauville, hier loop je langs de strandcabines die de namen dragen van de filmsterren die Deauville ooit bezocht hebben. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen in de plezierhaven.