Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Côte de Nacre

In Normandië vind je tal van bezienswaardigheden, of het nu gaat om een prachtig natuurpark, een eeuwenoud kasteel of een nationaal monument. Hieronder een paar voorbeelden die in de buurt van Camping Côte de Nacre te vinden zijn.


Invasiestranden
Op 6 juni 1944 vond in Normandië de invasie van de geallieerden plaats die het begin van de bevrijding markeerden. Op vijf naast elkaar gelegen stranden landden Engelse, Canadese en Amerikaanse troepen: Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword. Deze landing wordt ook wel D-Day genoemd en wordt overal aan de kust herdacht. Er zijn diverse musea en overzichttentoonstellingen over deze belangrijke dag in de Franse geschiedenis. De diverse Duitse verdedigingswerken langs de kust zijn nog te bezichtigen en ook de stranden zelf. De landing op D-Day kostte veel jonge soldaten het leven, elk land dat meevocht heeft hier in de buurt een eigen, indrukwekkende begraafplaats. 

Indrukwekkend oorlogskerkhof
In Colleville-sur-Mer bevindt zich één van de grootste Amerikaanse begraafplaatsen in het buitenland. Op een vredige plek aan Omaha Beach liggen hier bijna 10.000 Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen begraven. Uitkijkend over het strand van Omaha Beach ligt het 70 hectare grote American Cemetery met oneindig en kaarsrecht lopende rijen met witte, marmeren kruisen. Wereldwijd bekend vanwege de scène in 'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg, hierin bezoekt veteraan Ryan de graven van Kapitein Miller en de andere soldaten die hem destijds kwamen halen omdat zijn drie broers gesneuveld waren. 

Falaise d'Etretat
De krijtsteenrotsen van Etretat behoren tot de populairste bezienswaardigheden van Normandië. Krijtsteenrotsen bevinden zich langs een groot deel van de Normandische Kust, maar bij Etretat zijn ze zo populair door de bijzondere vorm. Ze lijken namelijk nog het meest op een olifant die met zijn slurf in de zee staat. Zeker leuk om tijdens een dagtocht te bezoeken en goed te combineren met een heerlijke wandeling in de buurt. Vergeet niet je fotocamera mee te nemen om de meest prachtige uitzichten vast te leggen.