Omgeving

Omgeving

Van Camping Château des Marais

Centre-Val de Loire is een provincie in het midden van Frankrijk. Deze provincie staat bekend om zijn Loire vallei (waar de rivier de Loire doorheen stroomt) en de prachtige en vele kastelen die dit gebied rijk is. Het is zeker een gebied waar je je kunt verwonderen over de weelde die de renaissance met zich mee heeft gebracht. Maar Centre-Val de Loire heeft nog veel meer te bieden!


De steden in Centre-Val de Loire
Om te beginnen zijn er een aantal steden in Centre-Val de Loire die absoluut bezocht moeten worden als je een verblijf op Camping Château des Marais gereserveerd hebt. Orléans, de hoofdstad van de provincie, is één van deze steden. Deze universiteitsstad staat vol met bezienswaardigheden. Zo is er de prachtige  kathedraal , de uitvalsbasis van de Bisschop van  Orléans. Maar ook Jeanne d'Arc, die de stad in 1429 bevrijdde van de Engelsen, is nu nog terug te zien in het stadsbeeld. Zo staat er een groot beeld van haar in het oude stadscentrum en kun je het Maison de Jeanne d'Arc bezoeken.

Andere steden en dorpen die zeker een bezoekje waard zijn in Centre-Val de Loire zijn:

 

Prachtige kastelen in Centre-Val de Loire
Waar de streek misschien wel het meest bekend om is, zijn de prachtige kastelen die overal te zien zijn. Misschien wel de beroemdste is het prachtige kasteel van Chambord, gelegen in het departement Loire-et-Cher. Het kasteel is te bezoeken, en biedt met gigantische bossen en tuinen die er omheen aanwezig zijn een prima dagje weg.

Een ander kasteel waar je zeker een bezoek aan moet brengen is het kasteel van Chaumont-sur-Loire. Dit kasteel, dat er sprookesachtig uitziet, biedt een prachtig uitzicht over de Loire vallei. Ook kun je het kasteel van binnen bekijken, om zo de prachtige wandtapijten, raadzaal en bibliotheek te aanschouwen. 

Actief in Centre-Val de Loire
De provincie biedt niet alleen veel bezienswaardigheden. Hij is ook zeer geschikt voor wandel- en fietstochten. Langs de prachtige rivier de Loire en door de uitgestrekte bossen is het prachtig lopen! En wil je niet langs maar over het water? Geen probleem. De Loire is uitermate geschikt voor kanotochten. 

Kamperen in Centre-Val de Loire
Kamperen kan perfect op Camping Château des Marais in Muides-sur-Loire. Deze camping, die is uitgerust met een prachtig zwembad, is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de Loire vallei. En met het domein van Chambord op nog geen kilometer afstand kun je met gemak de auto een dagje laten staan om wandelend de streek te verkennen!