Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Château des Marais

Vanuit Camping Château de Marais liggen op rijafstand vele gezellige dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.


Blois (18 km)
Deze Franse stad is gelegen op een strategisch punt tussen twee heuvels aan de rechteroever van de Loire-rivier. Je waant je een bezoeker van de Middeleeuwen als je een bezoekje aan deze stad brengt. Dit komt door de talrijke steile en kronkelige straatjes die op sommige plekken door trappen met elkaar zijn verbonden en door de harmonieuze, oude gebouwen. Vanaf de kades heb je een prachtig uitzicht op de Loire en de Pont J. Gabriel. Blois heeft een rijke historie, onder andere te zien aan het fraaie Château Royal de Blois, waar maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen gewoond hebben. Blois is heel goed wandelend te ontdekken. Er zijn verschillende routes van ongeveer 2 kilometer uitgezet, te herkennen aan de bronzen plaatjes die door de stad lopen. 

Orléans (49 km)
Deze stad, op slechts drie kwartier rijden van de camping, is één van de oudste steden in Frankrijk waar geschiedenis, Jeanne d'Arc en de rivier de Loire belangrijke plekken innemen. Wie Orléans zegt, zegt Jeanne d'Arc. Zonder deze beroemde Pucelle d'Orleans (Maagd van Orléans) die de stad op 8 mei 1429 bevreidde, zou de stad een stuk minder befaamd zijn geweest.  Het centrum van Orléans wordt gevormd door de Place du Martroi, waar zich sinds 1855 een ruiterstandbeeld van Jeanne d'Arc bevindt. Vergeet niet een bezoek aan de Sainte-Croix kathedraal te brengen. Een Gotisch wonder met twee indrukwekkende torens. 

Tours (86 km)
In Tours valt aardig wat te zien en te ontdekken. Deze stad in midden Frankrijk is gelegen aan de rivier de Loire en de rivier de Cher. Het middeleeuwse centrum wordt gekenmerkt door de Saint-Gatien Kathedraal, een indrukwekkende bezienswaardigheid die zeker bezocht dient te worden als je in Tours bent. Ga ook naar d eoverdekte markthal Les Halles, een goed startpunt om de vele voedselmarkten in Tours te bezoeken. Vergeet niet de bekenste kaas uit de omgeving te proeven: de geitenkaas van Sainte-Maurice.