Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Château des Marais

Doorkruis de omgeving van de Loire-rivier, volg de talrijke fietspaden en laat je betoveren door de vele kastelen van de Loire. In de loire-vallei leiden je uitstapjes je langs karaktervolle dorpjes, bloeiende tuinen, uitgestrekte wijngaarden, schitterende kastelen en nog veel meer. Camping Château des Marais is hierbij het ideale startpunt.


Château de Chambord (6 km) en andere kastelen
Het Loiredal, de grootste Franse plaats op de UNESCO werelderftoedlijst, is de plek waar de renaissance ontstond en tot bloei kwam. Dit is met name terug te zienin de vele beroemde kastelen in de regio die elk hun eigen verhaal vertellen. Laat je meeslepen door de meest tot de verbeelding sprekende tijd uit de Franse geschiedenis en trek er op uit om de mooiste architectonische pareltjes te ontdekken. Het Kasteel van Chanbord is waarschijnlijk het grootste en waarschijnlijk het beroemdste kasteel. Gelegen op slechts een steenworp afstand van Camping Château des Marais. Het park rondom het kasteel is net zo groot als de binnenstad van Parijs en daarmee het grootste omsloten park in Europa: 5400 hectare omringd door 32 kilometer aan muren. 

Zoo van Beauval (59 km)
Deze dierentuin heeft met meer dan 10.000 dieren van 600 verschillende soorten op 40 hectare één van de grootste dierencollecties van Frankrijk en Europa. Beauval was vaak de eerste dierentuin in Frankrijk die een bepaalde diersoort aan zijn bezoekers kon laten zien, zoals de witte tijgers en de witte leeuwen. Ook kan de zeer zeldzame reuzenpanda hier bewonderd worden. Zeker de moeite van een bezoekje waard als je in de buurt van deze prachtige dierentuin verblijft. 

500 jaar renaissance
In 2019 is het groot feest in de regio Centre Val de Loire: de 500ste verjaardag van drie belangrijke data: de geboorte van Catharina de Medici, de dood van Leonardo da Vinci en de start van de bouw van het kasteel van Chambord. Redenen genoeg om deze historische regio samen met je familie te ontdekken en mee te feesten. Naar aanleiding van de 500ste verjaardag van de renaissance worden zowat 500 culturele evenementen georganiseerd op de meest belangrijke plaatsen uit deze periode. Het hele jaar staan er diverse evenementen voor groot en klein op het programma dat helemaal rond de grote thema's van de renaissance draait: architectuur, gastronomie, tuinen en muziek. Maak kennis met het genie van Leonardo da Vinci en Catharina de Medici, twee beroemdheden die voor altijd hun stempel op de geschiedenis van de kastelen van de Loire drukten. Vraag bij de receptie van Camping Château de Marais naar meer informaite en niet te missen events.