De Franse provincie Pays de la Loire ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de rivier de Loire. Het gebied wordt gekenmerkt door zijn kastelen en prachtige natuur. Maar ook de autosportfanaten komen in deze provincie aan hun trekken!

Le Mans

Iedereen heeft weleens van de race gehoord. De 24 uurs race van Le Mans wordt gereden op het cirquit van deze stad. Deze race wordt gekenmerkt door zijn estafette-achtige racevorm en is uniek in zijn soort.   Maar Le Mans heeft naast de race ook nog een prachtige stad EN een mooie kathedraal te bieden. Zeker een bezoek waard dus!

Historisch Angers

Een andere stad in deze provincie die zeker met een bezoek beloond moet worden is Angers. Deze oude stad, die stamt uit de Romeinse tijd, is ooit nog de hoofdstad geweest van rijk van de Planatgenet dynasty. De prachtige oude gebouwen in de stad doen nog denken aan die tijd. Maar ook het prachtige kasteel dat de stad rijk is maakt van deze plaats een must-see. 

De abdij van Fontevraud

Misschien wel een van de belangrsijkste bezienswaardigeheden van deze provincie. Deze prachtige abdij is alleen al met zijn witte uiterlijk, verkregen door het krijtsteen, een juweeltje om te zien. De abdij, waar ooit Eleonora van Aquitanië gewoond heeft, biedt nu heerlijk eten, rust, overnachtingen en evenementen aan voor haar bezoekers. En met de grote geschiedenis die de abdij herbergt kan een bezoek aan dit klooster ook nog eens als heel leerzaam gezien worden. Zeker naartoe gaan dus!

Kamperen in Pays de la Loire

Het is natuurlijk ideaal om deze provincie vanaf een mooie plek te kunnen ontdekken. Daarom is het ideaal om te kamperen op Camping Domain Le Midi. Vanaf de camping, gelegen vlakbij de stad Nantes, aan de kust, kun je perfect het land in reizen om de verschillende hoogtepunten van deze provincie te ontdekken. En de camping biedt ook de mogelijkheid om lekker een dagje op de kampeerplaats te blijven: met zijn zwembad EN locatie ana de kust hoef je je nooit te vervelen.

git st

Activiteiten in de regio

Bereikbaar binnen 20 min.

Alle campings in Pays de la Loire

Totaal 0 campings
Topcampings in Pays de la Loire

Ontdek meer

Van alle regio's van BestCamp