Omgeving

Omgeving

Van Camping Le Littoral

Ontdek de diverse landschappen van de Vendée.. denk aan de brede stranden, de kust, de eilanden als Noirmoutier, het moeraslandschap Marais Poitevin en niet te vergeten het attractiepark Puy du Fou. In dit Franse departement, gelegen in de regio Pays de la Loire, kun je kennis maken met de vele facetten die de Vendée te bieden heeft.


De Vendée heeft een mild klimaat en wordt beschouwd als een van de zonnigste bestemmingen van Frankrijk. Je vindt er levendige badplaatsen als Les Sables d'Olonne en Saint-Jean-de-Monts, maar ook de typische vissersdorpjes en kreekjes mogen niet ontbreken. Watersportliefhebbers kunnen zich uitleven aan de kust en op of onder water.. Sportievelingen kunnen mooie fiets- of wandeltochten maken in het bijzondere moerasgebied Marais-de-Poitevin. Een uitstapje naar een van de eilandjes voor de kust is ook aan te raden. Kies voor Noirmoutier of wat dichterbij Ile d'Yeu. Kortom er is een breed aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Alles voor een geslaagde vakantie in de Vendée!

Het departement wordt omringd door de Loire-Atlantique in het noorden, de Maine-et-Loire en de Deux-Sèvres in het oosten. Ten zuiden van de Vendée vind je de Chartente-Maritime.