Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Le Littoral

In de omgeving van Camping Le Littoral zijn er vele gezellige dorpen en steden te bezoeken.


Talmont-Saint-Hilaire (9 km)
De camping is gelegen in de badplaats Talmont-Saint-Hilaire, een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. Bij Port Bourgenay kun je dan ook diverse activiteiten doen, als surfen en zwemmen. Een bekende plek is de Golf Bluegreen Port Bourgenay, een prachtige golfbaan gelegen aan de oceaan. Het dorp is ook in trek voor degenen die van de natuur houden. Je kunt er namelijk zoutpannen, oesterparken en kwelders bezoeken. Vlakbij de camping vind je het Aquarium Vendée, waar je kennis kunt maken met de rijkdommen van de zeeën en oceanen. In Talmont-Saint-Hilaire bevindt zich ook een middeleeuws kasteel.

Les Sables d'Olonne (13 km)
Deze bruisende badplaats in de Vendée is beroemd om zijn lange stranden en de magnifieke jachthaven. Maar men komt er ook voor diverse andere bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek brengen aan het fraaie 15e eeuwse Château Saint-Clair en La Tour d'Arundel. De stad kent ook verscheidene culturele en historische eigendommen. Denk hierbij aan het Vendée Oorlogsmuseum of het Musée de l'Abbaye Sainte-Croix waar je hedendaagse en moderne kunst kunt bewonderen. Flaneer over de boulevard en strijk neer op een van de terrasjes in de gezellige haven. Het stadje kent een oude visserswijk waar je de lokale specialiteiten en vangsten uiteraard kunt proeven. Een andere buitengewone trekpleister is Rue de l'Enfer. Met zijn 53 centimeters breed is dit het smalste straatje van Frankrijk. Een dagje uit met de hele familie kan naar de dierentuin in deze stad, de Zoo des Sables d'Olonne. 

La Tranche-sur-Mer (35 km)
Een badplaats met een eigen karakter. Het wordt ook wel het 'Kleine Californië' genoemd vanwege zijn lange zandstranden, maar ook door de vele uren zon en de heuse, familiale sfeer. In de zomer komen er vele toeristen naar La Tranche-sur-Mer en door de evenementen en activiteiten wordt het een levendig stadje. In de andere seizoenen kun je er een prachtige natuur aantreffen, in alle rust en ruimte. Ideaal voor mooie wandelingen.

Saint-Gilles-Croix-de-Vie (40 km)
Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf de camping vind je een wat meer traditionele Franse badplaats, namelijk Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Uiteraard zijn er de eindeloze stranden, maar ook een vissershaven en de oude stad. In de haven vind je tal van gezellige restaurantjes waar je natuurlijk de lekkernijen uit de zee kunt nuttigen. Het dorpje wordt getypeerd door de pittoreske witte huisjes en smalle kronkelige straatjes. Vergeet niet om de oude kerk van het dorp te bezoeken. Het strand Grande Plage bestaat uit zand, terwijl Plage de Boisvinet een zand- en rotsomgeving heeft. 

La Roche-sur-Yon (44 km)
De hoofdstad van de Vendée is la Roche-sur-Yon, een stadje dat in 1804 gesticht werd door Napoleon. Dit zie je meteen terug op het plein in het centrum, waar een standbeeld van deze voormalige heerser staat. Rondom het Place Napoleon werd een geometrisch stratenplan gecreëerd in de vorm van een vijfhoek. Er om heen staan diverse mechanische dieren (krokodil, nijlpaard, dromedaris, flamingo..) die men zelf in beweging kan zetten. Leuk voor kinderen! Een ander te bezichtigen monument is de Saint-Louis kerk. Bij de paardenstoeterij 'Haras de la Vendée' kun je een kijkje nemen in de paardenstallen en bij de hoefsmederij. Een leuk dagtripje voor dierenliefhebbers.