Toeristische attracties

Toeristische attracties

in de omgeving van Camping Le Littoral

Camping Le Littoral heeft de ideale ligging om de toeristische bezienswaardigheden van de Vendée te ontdekken. Geniet van de mooie natuur in Marais Poitevin, een dag vol spanning en avontuur in themapark Puy du Fou of kies voor historie bij de kastelen of kathedralen in de omgeving.


Themapark Puy du Fou
Een van de meest bezochte themaparken in Frankrijk vind je in Les Epesses, op ruim een uur rijden van Camping Le Littoral. In dit spectaculaire park staan de Middeleeuwen centraal. Kijk naar de historische voorstellingen met special effects, spektakels met ridders en ruiters, roofvogelshows en nog veel meer.. Beleef een dag vol spanning en avontuur terug in de tijd en kijk je ogen uit!

Natuurpark Marais Poitevin
Groener dan groen kan bijna niet! In dit moerasgebied vlakbij Niort maak je kennis met de flora en fauna in de Poitou-Charentes. In dit mooie pareltje van Frankrijk vind je een kustgedeelte waar zandstranden, duinen en bossen afgewisseld worden, maar ook kliffen en wadden bij de baai van Aiguillon. Er is een ondergelopen moeras, met het beroemde 'Groene Venetië' waar menig stelletje een romantisch middagje doorbrengt. Maar je vindt er ook een rijk watererfgoed met havens, sluizen, fonteinen en bruggetjes. In de charmante dorpjes kun je diverse bouwwerken bewonderen of proeven van de lokale specialiteiten. 

Avonturenpark Le Château des Aventuriers
Op ongeveer 20 minuten van de camping, in Avrillé, vind je een waar speelparadijs voor kinderen, maar ook ouders. Het hele gezin kan meedoen aan verschillende parcoursen met opdrachten, vragen en hints die verstopt zijn in en rondom het kasteel. Ga op zoek naar de piratenschat of kies voor een speurtocht met het thema prehistorie. 

O'Gliss Waterpark
In dit waterpark in La Tranche-sur-Mer, op ongeveer 30 minuten rijden, beleef je een dag vol water- en zwemplezier! Er zijn diverse glijbanen, stroomversnellingen en een wildwaterbaan. En dat allemaal in tropische sferen. 

Indian Forest
In dit adventure park midden in het bos, en vlakbij gelegen in Moutiers-les-Mauxfaits, maak je een leuk uitje met de hele familie. Een echt avontuur beleef je op de parcoursen tussen de bomen, maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Naast hoog in de bomen, kun je ook veel plezier beleven in de speeltuin, op de springkussens, in een kart en nog veel meer. 

Dierentuin Zoo Les Sables d'Olonne
Maar 7 kilometer vanaf de camping, in Les Sables d'Olonne, is de een ecologische dierentuin gelegen. In deze natuurlijke en groene omgeving maak je kennis met bijna 400 bedreigde diersoorten. Loop langs en bewonder onder andere de giraffen, leeuwen, rode panda's, wolven, papegaaien en pinguïns.

Eglise Notre-Dame
Kies voor een wandeling door de straatjes van Fontenay-le-Comte, een architecturale parel in de Vendée, benoemd tot Ville d’art et d’histoire. Dat de stad een rijke historie heeft, merk je aan de prachtigemonumenten, gezellige pleintjes, majestueuze herenhuizen en rustgevende groene oases.