Steden en dorpen

Steden en dorpen

Vlakbij Camping Domaine du Verdon

In de buurt van Camping Domaine du Verdon liggen diverse stadjes die een bezoekje wel waard zijn. Ontdek de typische Provençaalse cultuur en natuur.


Castellane (3 km)
In dit dorpje, waar ook de camping is gelegen, bevindt zich bovenop de berg een uitzichtspunt. Vanaf hier kun je genieten van een schitterend uitzicht over Castellane en de Gorges du Verdon. Via een wandeling van ongeveer 30 minuten kan dit punt, waar ook de kapel Notre-Dame du Roc staat, bereikt worden. Slenter door de typisch middeleeuwse straatjes en wip even binnen bij de leuke winkeltjes. 

La Palud-sur-Verdon (24 km)
Combineer een bezoek aan dit plaatsje tijdens een ritje rondom het meer van Sainte-Croix. In dit kleine maar leuke dorpje zijn een aantal gezellige restaurantjes te vinden. Vanaf hier kan men ook gemakkelijk een wandelroute starten. Het dorp is een bekende stop tijdens de Route des Crêtes.

Moustiers-Sainte-Marie (44 km)
Dit historische stadje is niet voor niets opgenomen op de lijst van 'Les Plus Beaux Villages de France'. In het hart van de Provence, en tussen de Gorges du Verdon en het Plateau de Valensole is het mooiste dorp van de Provence, Moustiers-Sainte-Marie, gelegen. In een van de kleine straatjes kun je dag en nacht de mysterieuze ster bewonderen. Jaarlijks komen er vele toeristen naar dit pittoreske plaatsje om door de prachtige oude straatjes te lopen. Proef de vele regionale specialiteiten en lekkernijen op de wekelijkse markt. 

Entrevaux (45 km)
In dit bijzondere Provençaalse dorp waan je je even in de middeleeuwen. Je komt in het plaatsje binnen door een oude toeganspoort met stenen brug. Maak een wandeling door het karaktervolle Entrevaux en bezoek de citadel. Let op; hiervoor dien je een beetje fit te zijn, want er moet een lange, slingerende weg begaan worden. Geniet van de historische bouwwerken en de smalle, gezellige straatjes.

Draguinan (58 km)
In deze stad vind je verschillende terrasjes en leuke winkeltjes. De stad staat ook wel bekend als militaire stad, het Museum van de Artillerie en Rhone American Cemetery and Memorial zijn er bezienswaardigheden. Een bezoek aan de klokkentoren, Tour de l'Horloge, mag niet ontbreken. Helemaal boven in Draguinan kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht bij het Malmont. Hier staan picknicktafels en kunnen er wandelingen gemaakt worden.