Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Douce Quiétude

Vanuit Camping Douce Quiétude in Saint-Raphaël liggen op rijafstand vele gezellige dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.


Saint Raphaël (5 km)
Het dorp Saint-Raphaël ligt in het midden tussen Saint-Tropez en Cannes en heeft een kustlijn van maar liefst 36 kilometer! Er zijn vele brede zandstranden waar strandbedden en parasols te huur zijn. Naast deze commerciele stranden zijn er ook veel openbare stranden te vinden bij Plage de Veillat, Beaurivage, Le Dramont, Le Lido, Péguière en Agay. Je hebt de keuze uit zandstanden, kiezelstranden, kreekjes en inhammen waar je heerlijk kunt zonnen en een duik nemen. Het oude centrum heeft vele smalle straatjes waar veel te ontdekken is, zoals de typische Provençaalse bloemen- en groentemarkt die iedere dag gehouden wordt. De oorspronkelijke vissershaven, het 'Quartier de la Marine' is ook zeker een bezoekje waard. 

Fréjus (8 km)
Fréjus is een oude Romeinse badplaats, zeker het bezoeken waard bij een bezoek aan Camping Douce Quiétude. Het gezellige stadje bestaat uit twee delen: het kleine oude centrum (centre historique) en de haven en het strand. Flaneer langs het strand over de lange boulevard die doorloopt tot aan het nabijgelegen dorpje Saint-Raphaël. In de zomer is er iedere avond een 'marché nocturne' op deze boulevard. Hier kun je allerlei lokale producten, kleding, gadgets, ambachtelijke producten en nog veel meer kopen. 

Draguignan (38 km)
Op slechts 40 minuten van Camping Douce Quiétude ligt het gezellige stadje Draguignan. Hier kun je heerlijk vertoeven op één van de vele terrasjes of een bezoek brengen aan de Abdij van Le Thoronet. Ook een bezoek aan de klokkentoren, het Tour de l'Horloge, kan niet ontbreken bij een bezoek aan Draguignan. De actieve bezoekers kunnen hun hart ophalen bij een stevige stadswandeling of tijdens een mountainbiketocht door de prachtige natuur rondom het dorpje. 

Cannes (43 km)
De prachtige badplaats Cannes aan de Côte d'Azur  is met name bekend door het jaarlijkse filmfestival. Tijdens dit grote evenement dat altijd in mei plaatsvindt, wordt de stad bedolven onder wereldsterren. Grote namen flaneren over de beroemde Boulevard de la Croisette. Naast het filmfestival staat Cannes ook bekend om zijn zandstranden en het voetgangersgebied in het centrum van Cannes. Hier zijn beroemde winkeltjes te vinden waar vele Provençaalse specialiteiten te koop zijn. 

Nice (70 km)
Gelegen tussen Marseille en Genua is Nice de grootste toeristische trekpleister aan de Franse Rivièra. Er zijn vele bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de Russische kathedraal en de  kathedraal Sainte-Réparate. Het stadspark 'Promenade du Paillon' is de perfecte plek om even te ontspannen en waar de kinderen zich kunnen uitleven met de waterfonteinen en speeltoestellen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Matisse museum. Deze kunstenaar woonde een groot deel van zijn leven in Nice, daarom werd er in 1963 een museum opgericht om hem te eren en te herinneren. Een bezoek aan het oude stadscentrum, la vieille ville, mag ook zeker noiet ontbreken bij een bezoek aan Nice. Hier vind je allemaal leuke straatjes en steegjes met winkels, cafés en restaurantjes.