Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Douce Quiétude

De camping Douce Quiétude is het ultieme vertrekpunt voor een zomers uitstapje in de Provence-Alpes. Ontdek in het noorden het schitterende bergmassief van Estérel, ga naar het Aqualand in Frejus of geniet van het prachtige uitzicht vanaf de Cap du Dramont.


Aqualand Fréjus
Op slechts een kwartiertje rijden vanaf Camping Douce Quiétude bevindt zich een geweldig Aqualand. In het waterpark, dat met 19 verschillende attracties en zwembaden als het grootste van de Côte d'Azur wordt beschouwd, kunnen zowel jong als wat ouder zich prima in en rond het water kunnen vermaken. Het park is onderverdeeld in vier verschillende categorieën: sensaties, familie, kinderen en ontspanning. Geopend van half juni tot begin september.

Bergmassief van Estérel
Bij een bezoek aan Camping Douce Quiétude aan de voet van het Estérel massief, mag een trektocht door de prachtige natuur van het rood en okerbruine bergmassief van Estérel zeker niet ontbreken. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de prachtige landschappen van de Côte d'Azur. Door het massief zijn verschillende mooie wandelroutes uitgezet die voor iedereen toegankelijk zijn. Vergeet je picknickmand niet mee te nemen om in alle rust te kunnen genieten van het zicht op het idyllische Lac de l'Écureuil op op de top van de Cap du Dramont of de Pic de l'Ours. Stuk voor stuk plekken die zeer de moeite waard zijn om naar toe te wandelen. 

Dierentuin van Fréjus
Kom oog in oog te staan met meer dan 110 soorten wilde dieren in 'Parc Zoologique de Fréjus'. Hier kun je te voet of met de auto de dieren op het park ontdekken. Zowel grote zoogdieren als de tijgers, olifanten en nijlpaarden maar ook kleurrijke vogels en vreemde reptielen maken een bezoek zeer de moeite waard. 

Zwemmen op het eiland Porquerolles
Op slechts enekele kilometers van de kust ligt het eiland Porquerolles. Door een korte boottocht op de MIddellandse zee kom je op de parel van de Hyères eilandengroep. Dit is het grootste eiland van de arhipel en door zijn adembenemende landschappen en allermooiste stranden een perfecte plek om een dagje door te brengen. Waar de zuidkant van het eiland wild en onherbergzaam is, bestaat de noordkant uit fijnzandstranden met pijnboombossen en heidevelden. In het hoogseizoen vertrekken vanuit Saint-Raphaël dagelijks bootexcursies naar het einland. Vanaf de boot is het beschermde historische kasteel van Sainte-Agathe en de vuurtoren bij Capd'Arme al snel te zien en zeker de moeite van een bezoekje waard.