Omgeving

Omgeving

van Camping Riviera d'Azur

Men denkt bij het horen van de Provence-Alpes-Côte d'Azur vaak aan luxe, strand, boten en aan de kustplaatsjes Cannes, Saint-Tropez en Nice. Maar dit stukje in Frankrijk is veel meer dan alleen dat. Er is een mooie natuur, prachtige landschappen, lavendelvelden, authentieke dorpjes met typische Franse huisjes en uiteraard de regionale 'cuisine'.


Het departement de Var heeft een rijk aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Natuurliefhebbers kunnen richting het Esterel gebergte voor een mooie wandeling, of een dagtrip maken naar het Lac de Sainte Croix met zijn turkooisblauwe water, gelegen bij de bekende Gorges du Verdon. Uiteraard is er ook voldoende te doen voor watersporters! In bijna elke kustplaats worden er wel surf-, sup- of zeilactiviteiten aangeboden. Denk hierbij aan de badplaatsen Cannes, Fréjus, Sainte Maxime en Saint Tropez.

Het departement Var is een van de zes departementen van de regio Provence. De andere vijf departementen zijn de Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes en de Vaucluse.